Foto: AP
Foto: AP

Igralčeva žena naj bi že v petek prijavila njegovo izginotje. "Kolikor razumemo, se je tistega dne odpravil na pohod, in ko se ni vrnil, je njegova družina prijavila, da je pogrešan," je sporočila tiskovna predstavnika šerifovega urada v kraju San Bernardino.

Policija in gorski reševalci so nemudoma sprožili iskalno akcijo, vendar so jo morali zaradi nevarnosti snežnih plazov že 24 ur pozneje prekiniti. Kalifornija se že več tednov spopada z močnimi nevihtami, zaradi katerih je predsednik Joe Biden pred nekaj dnevi za to zvezno državo razglasil vremensko katastrofo.

Iskanje po gorovju San Gabriel na jugu Kalifornije trenutno poteka z brezpilotnimi letalniki in helikopterji. Reševalci se bodo na teren znova podali, ko bodo vremenske razmere primerne, je sporočil šerifov urad v San Bernardinu.

Policija je še sporočila, da so v zadnjih štirih tednih z območja Mount San Antonio, poznane pod imenom Mount Baldy, prejeli 14 klicev na pomoč. Prejšnji teden je na gori umrla izkušena plezalka in mati štirih otrok. Šerifov urad je pohodnike še pozval, naj se izogibajo temu območju.

Sands zaslovel v filmu Soba z razgledom

Julian Sands se je v preteklosti označil za strastnega planinca in govoril o svoji ljubezni do gora. 65-letni igralec sicer z ženo Evgenio Citkowitz in tremi otroki živi v soseski Severni Hollywood v Los Angelesu.

V Veliki Britaniji rojeni filmski igralec je zaslovel v filmu Soba z razgledom, nastopal je tudi v filmih Polja smrti, Warlock, Arahnofobija in seriji Smallville.