Foto:
Foto:
Avtorji in Miha Šalehar berejo Blogozijo 2

O tem, da so se blogarji otresli sramežljivosti, so danes pričale glede na prejšnje srečanje okrepljene vrste na predstavitvi drugega izbora najboljše poezije in kratke proze, ki ste jo od 1. maja do 31. decembra lani (več kot pridno – objavljenih je bilo več kot dva tisoč prispevkov) oddajali na Mojem spletu. Z Blogozijo 2 v ospredje stopa tudi "multimedijskost": odslej vse blogarje vabimo, da svoje prispevke preberejo še pred kamero in jih objavijo na Mojem spletu. Prvih šest smo že "ujeli" (poslušajte jih v posnetku na desni).

Nov medij sedanjosti in prihodnosti v obliki večne knjige, kot je v uvodniku zapisal vodja MMC-ja Zvezdan Martič. Od že omenjenih dva tisoč besedil jih je v končni izbor prišlo nekaj več kot sto. Pod njih se je bodisi s pravim imenom bodisi z vzdevkom podpisalo 65 blogarjev: FerroMonaDe, Milena Krajnc, Martin Uranič, Milojka Mohor, Anja Bohinec, Monika Pene, odisej09, Barbara Horvat, Kobilica-poet, cocoloco, angel???/girl, Domen Rode, David Verlič, Aleksandra Kocmut, Maja Mustedanagić, Andrej Kogovšek, Utrinek, Vid Prezelj, Mojca Lovrec, Talija - Natalija Sinkovič, Rok Grčar, Isabel, Kognit, Andreja Hočevar, Andreja Hočevar, Helena Rabzelj, Irena Marsenić - Binga-Bonga, mah, Ramiz Velagić, Matej Pollick, Mateja Bartol, Urška Vidmar, Ana Jalovec, Jamea, Žužu, Uroš Štucin - Swislar, Nina Ditmajer, medica* - Larisa, Sebastjan Erlah, Alineja, Jerneja Ribnikar, Sheeba - Sonja L., Svetlana Ponorac, Nix, WSms, Jože Vidmar, Matjaž Popit, Gaja Jezernik - Ovca, Maja Klemenc, Iztok Jovan, Karmen Hribar, Domen Platiše, Anja Mahne, Patricija Čamernik, Ladislav Črnologar, Ion, Čamil, Deževnica, Milena Miklavčič, Maja Čehovin, Dare, irenna, Jaša Lorenčič, Meniscek - Joži Kokalj, Aljaž Čuden in Žida Velkavrh.

Nekatera imena so torej poznana že iz prve knjige, druga v Blogoziji 2 srečamo prvič. Če je v prvi knjigi prevladovala predvsem ljubezenska tematika, so se tokrat avtorji dotaknili tudi družine, narave, sreče, revščine, dvoličnosti sveta in kriznih časov in se poklonili drugim pisateljem (srčne težave kakopak še vedno zasedajo prvo mesto).

Ker se prispevki na Moj splet usipajo še naprej, se je medtem že začel tretji krog natečaja: prispevke za Blogozijo 3 zbiramo do 31. decembra 2009.
V galeriji si oglejte nekaj utrinkov s predstavitve "knjige, ki ni klasična knjiga" in "cdja, ki ni klasičen cd".

A. J.

Avtorji in Miha Šalehar berejo Blogozijo 2