Ingeborg Bachmann velja za eno najpomembnejših nemško govorečih pesnic in pisateljic 20. stoletja. Med njenimi najbolj odmevnimi deli sta literarni deli Trideseto leto in Malina ter drama Dobri bog z Manhattana. Foto: AP

Knjiga bo izšla pri dunajski založbi Zsolnay.

Nazaj na prostost po dveh letih zapora
Roman pripoveduje o izobčencu, ki se po dveh letih zapora vrača na prostost in išče pot nazaj v "pravo" življenje. "Roman temelji na resnični življenjski zgodbi zapornika, ki je bil izpuščen," so sporočili z založbe.

Maja Haderlap se je rodila leta 1961 v Železni Kapli na avstrijskem Koroškem. Foto: BoBo

Dnevi literature v nemškem jeziku
34-letna Birgit Birnbacher je junija letos prejela nagrado, ki nosi ime pisateljice iz Celovca Ingeborg Bachmann. Nagrado s finančno vrednostjo 25.000 evrov so ji podelili na Dnevih literature v nemškem jeziku, ki jih tradicionalno prirejajo v Celovcu. Žirijo je prepričala z delom Der Schrank, skozi katerega pripoveduje o prekarnih življenjskih razmerah. Svoj romaneskni prvenec je pisateljica izdala leta 2016, naslov knjige je Wir ohne Wal.

Nagrado Ingeborg Bachmann je leta 2014 dobila koroška Slovenka Maja Haderlap, in sicer za svoj prvenec v nemškem jeziku Engel des Vergessens (Angel pozabe). Žirijo za nagrado sestavlja sedem strokovnjakov za nemško literaturo iz Avstrije, Nemčije in Švice.

Dnevi literature v nemškem jeziku potekajo od leta 1977 v Celovcu, rojstnem kraju pisateljice Ingeborg Bachmann.

Ta velja za eno najpomembnejših nemško govorečih pesnic in pisateljic 20. stoletja. Med njenimi najbolj odmevnimi deli sta literarni deli Trideseto leto in Malina ter drama Dobri bog z Manhattana.