Prva bo v četrtek v tržaškem Narodnem domu brala Nikla Petruška Panizon. Foto: SSG Trst
Prva bo v četrtek v tržaškem Narodnem domu brala Nikla Petruška Panizon. Foto: SSG Trst

V projektu so se povezali Gledališče Koper, Slovensko stalno gledališče iz Trsta in SNG Nova Gorica, ki že nekaj let sodelujejo v takšnih projektih. Ti segajo od koprodukcijskih uprizoritev do skupne časopisne priloge in primorske gledališke nagrade tantadruj.
V tokratno leto so vstopili z novim projektom Igralci primorskih gledališč berejo pravljice. Koprsko gledališče se je z namenom njegovega uresničevanja povezalo s knjigarno Dom knjige iz Kopra, ki najmlajšim v okviru otroškega abonmaja že dve desetletji posreduje zgodbe iz zakladnice ljudskega in umetnega pravljičarstva.

Novogoriško gledališče je združilo moči z bližnjo Goriško knjižnico Franceta Bevka, tamkajšnji igralci pa bodo pravljice prebirali v devetih podružnicah novogoriške knjižnice in na Bibliobusu, medtem ko se je SSG Trst povezal s Feiglovo knjižnico v Gorici in oddelkom NŠK-ja v Narodnem domu v Trstu.

Prvo tržaško branje bo na sporedu že v četrtek ob 16.30 na oddelku za mlade bralce NŠK Trst v družbi članice ansambla SSG Trst Nikle Petruške Panizon. V goriški Feiglovi knjižnici bo 17. februarja bral igralec Danijel Malalan (SSG Trst), v Kopru pa bo branje v Domu knjige potekalo 27. februarja v družbi članice ansambla koprskega gledališča Tjaše Hrovat.