Foto:
Foto:

Kociper, ki je do zdaj izdal dva samostojna stripovska albuma, ilustracije pa objavlja tudi v Dnevniku in Cicibanu, je ilustracije prispeval za tretji roman iz Siebererjeve trilogije Zgodbe družine Nissan Sherryjina zgodba. V njem Sieberer v središče postavi Sherry, sestro in polsestro junakov iz prvih dveh romanov. Njena pripoved je postavljena v prihodnost, avtor pa satirično obravnava aktualna družbena vprašanja. Futuristični roman so predstavili v enoti Kolodvor.

Ženski vidik v trilogiji
Prvi del trilogije Jessijeve zgodbe je izšel pred osmimi leti pri Forumu Ljubljana, kjer je šest let kasneje Sieberer izdal tudi drugi del Zgodbe Frenka Nissana. Pri izdaji zadnjega dela trilogije je s spremno besedo sodeloval publicist Tomaž Simon, Ovitek knjige pa so oblikovali Damjan Kocjančič, Marko A. Kovačič, Tomaž Mihelič in Brane Zdralo.

Ilustracije do srede septembra
Razstava ilustracij, ki jih je za Sherryjino zgodbo narisal Marko Kociper, bo v knjižnici na ogled do 17. septembra, navdušenci pa bodo lahko tudi kasneje posegli po Kociprovih objavljenih delih. Ljubitelji stripov bodo poiskali Svinjsko dobrih osem let iz leta 2000 ali Podgano izpred dveh let, Kociprove stripe pa lahko najdejo tudi v izdajah Mladine, Stripburgerja, Apokalipse, v hrvaški publikaciji Endem ali v švicarski reviji Milk & Vodka. Komur pa so bolj všeč ilustracije, jih lahko najde tudi v reviji Ampak ali francoski izdaji Le Velo 33b.