Nocojšnji program povezuje dela skladateljev Huga Wolfa in Gustava Mahlerja, ki sta na Dunaju skupaj študirala in si delila študentsko sobo.

Izbor pesmi na besedila Edouarda Mörikeja, Johanna Wolfganga von Göetheja in Josepha von Eichendorfa, ki jih je uglasbil Hugo Wolf, se vsebinsko nanaša na idejo zaključnega stavka Simfonije št. 4 Gustava Mahlerja, ki govori o nebeškem življenju, navajajo na spletni strani festivala.

Program tako sestavljajo izbor pesmi v priredbi za sopran in komorni ansambel Nebeško življenje, V senci mojih kodrov, Spancu, Anakreontov grob, Molitev, Pomisli, duša, Gozdna deklica, Duhovi z Mummelskega jezera, Weylin spev, Ona je in priredba Mahlerjeve Simfonije št. 4 v G-duru.

Ensemble Dissonance združuje uspešne glasbenike iz vodilnih slovenskih glasbenih ustanov, ki nastopajo tako doma kot v tujini. V tokratni reducirani zasedbi za komorni ansambel z 22 glasbeniki, ki jih je leta 2007 povezal Klaus Simon, bo nastopil skupaj z v tujini živečimi vrhunskimi slovenskimi izvajalci pod vodstvom mednarodno priznanega dirigenta Letonje.

V solistični vlogi bo nastopila sopranistka Nika Gorič, ki je diplomirala na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost v Gradcu. Študij je nadaljevala na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kjer je magistrirala in lani naredila umetniški doktorat. Na začetku julija 2017 je prejela najprestižnejše priznanje te ugledne londonske akademije, in sicer kraljičino nagrado kot študentka leta.