Joaquin Phoenix in Rooney Mara kot Marija Magdalena in Jezus. Foto: IMDb
Joaquin Phoenix in Rooney Mara kot Marija Magdalena in Jezus. Foto: IMDb

Biografska drama pripoveduje zgodbo o mladenki Mariji iz majhnega mesta Magdala, ki si želi drugačnega življenja. Filmsko dogajanje se začne v letu 30 v Judeji, ki je bila pod oblastjo rimskega imperija.

V tedanji hierarhični družbi se Marija počuti kot v okovih, zato se postavi po robu svoji tradicionalni družini in se pridruži novemu gibanju, ki raste pod vodstvom karizmatičnega Jezusa iz Nazareta. Kaj hitro najde svoje mesto znotraj gibanja, znajde se v srcu potovanja, ki jo bo pripeljalo v Jeruzalem.

Sorodna novica Joaquin Phoenix in Rooney Mara dočakala prvorojenca, Riverja

Pristen portret Marije Magdalene
Film po scenariju Helen Edmundson in Philippe Goslett je leta 2018 režiral Garth Davis, nastal pa je v koprodukciji Velike Britanije, ZDA in Avstralije. Dve uri trajajoči celovečerec je obveljal za pristen in človeški portret ene najskrivnostnejših in najbolj napak razumljenih duhovnih oseb človeške zgodovine.

Poleg Rooney Mare in Joaquina Phoenixa v filmu igrajo še Chiwetel Ejiofor, Ariane Labed, Ryan Corr in Tahar Rahim. Glasbo za film sta ustvarila islandska glasbenika Hildur Guðnadóttir in Jóhann Jóhannsson, ki je umrl le malo, preden je prišel film v kinodvorane po svetu.