Pripravili so reprezentativen spored s klasičnimi deli iz repertoarja za godalni kvartet in flavto, vanj je uvrščeno tudi delo ameriške skladateljice Amy Beach. Kot piše na spletni strani Cankarjevega doma, ime Eva Nina Kozmus še danes prikliče v spomin prvo in do zdaj edino slovensko zmago na prestižnem tekmovanju Evrovizijski mladi glasbenik leta 2010: prolog v živahno mednarodno uspešno pot mlade umetnice, danes solo flavtistke Opernega orkestra Limoges v Franciji in navdih številnim sodobnim skladateljem. Kot priljubljena gostja uglednih glasbenih festivalov je niz prizorišč leta 2020 dopolnila še z debijem na Mozartovem tednu v Salzburgu.

Glasbenica je spletla partnerstvo z zvezdniško pariško zasedbo Quatuor van Kuijk, trikratno zmagovalko mednarodnega tekmovanja komorne glasbe Wigmorjeve dvorane (2015), ki je svojo vrhunskost zgradila pod mentorstvom slovitih kvartetov Alban Berg, Artemis, Hagen in Ysaye. Zasedbo sestavljajo violinista Nicolas Van Kuijk in Sylvain Favre-Bulle, violist Emmanuel Francois in violončelist Anthony Kondo.

Na programu so Tema z variacijami za flavto in godalni kvartet Amy Beach, Divertimento za flavto, violino, violo in violončelo v G-duru Josepha Haydna, Godalni kvartet št. 2 v a-molu Felixa Mendelssohna in Kvartet za flavto, violino, violo in violončelo v D-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta.

"Zvočni preplet flavte in široke barvne palete godal, posebej aktualen v 18. stoletju, si utira pot k ponovno obujeni priljubljenosti – navdihnil je tudi Amy Beach, pionirko med ameriškimi skladateljicami in nacionalni simbol ženske kreativnosti," pa o delu Amy Beach piše v napovedi koncerta.