Z odprtjem njegove razstave, ki bo na ogled do 16. julija, bodo v Novem mestu končali enotedenski festival konS modul – Pogled na sodobno raziskovalno umetnost.

Za Droljčevo ustvarjanje je značilen sodoben umetniški pristop na presečišču elektronske glasbe, računalniško ustvarjenih avdiovizualnih kompozicij in drugih oblik intermedijske umetnosti, so sporočili iz Simulakra.

Njegov najnovejši projekt Večerja s hiperobjektom je nastajal zadnje leto dni, v okviru omenjenega festivala pa ga je producentsko podprl novomeški zavod LokalPatriot, so še zapisali v Simulakru.

Tadej Droljc se je rodil leta 1981. Deluje kot umetnik in kreativni programer, ki ustvarja na stičišču zvoka, slike in svetlobe. Za svoje delo je prejel več nagrad. Doktorsko raziskavo je opravil na Center for Research in New Music na Univerzi v Huddersfieldu v Veliki Britaniji. Med drugim je nastopal in razstavljal na festivalih Ars Electronica, pariški bienale NEMO, Brighton Digital Festival, Semibreve, Sonica Glasgow, Lunchmeat in Node.