Koncert pod taktirko ameriškega dirigenta in skladatelja bolgarskih korenin Rossena Milanova bo 13. marca ob 20.15 v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica.

Jure Gradišnik je diplomiral na ljubljanski akademiji za glasbo in pozneje študij nadaljeval na Mozarteumu v Salzburgu. Za svoje ustvarjanje je prejel številne nagrade, med drugim tudi študentsko Prešernovo nagrado. Že med študijem je Gradišnik postal trobentač orkestra SNG Opera in balet Ljubljana in bil med letoma 2003 in 2012 tam zaposlen kot solotrobentač.

Gradišnik je zdaj zaposlen kot solotrobentač Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Poleg tega aktivno sodeluje še z drugimi orkestri in različnimi komornimi sestavi. Kot solist je nastopil s številnimi orkestri in mnogimi priznanimi dirigenti, piše v napovedi koncerta, na katerem bodo zazvenela dela W. A. Mozarta, D. Močnika in F. Schuberta.

Za Simfonični orkester RTV Slovenija je znano, da izvaja zanimiv in pester koncertni program, s katerim privablja raznovrstno občinstvo. Njegov repertoar sestavljajo skladbe svetovne glasbene zakladnice vseh umetnostnih obdobij, antologije in krstne izvedbe slovenskih glasbenih ustvarjalcev, v tretjem tisočletju pa je velik krog poslušalcev pridobil še s koncerti orkestrirane popularne glasbe, ki jo po večini izvaja skupaj z najopaznejšimi ustvarjalci domače zabavne glasbe, so še zapisali v novogoriškem kulturnem domu.