Dražba bo potekala 25. in 26. septembra v Los Angelesu.

Med drugim so na dražbi očala, ki jih je v prvem filmu o Harryju Potterju nosil igralec Daniel Radcliffe. Foto: IMDb
Med drugim so na dražbi očala, ki jih je v prvem filmu o Harryju Potterju nosil igralec Daniel Radcliffe. Foto: IMDb

Med drugim se bo na dražbi mogoče potegovati za čelado Dartha Vaderja, ki so jo uporabili v enem od filmov franšize Vojna zvezd, očala Harryja Potterja, dva kostuma iz filma Titanik in obleko Dorothy iz filma Čarovnik iz Oza, navaja spletni portal DW.

Foto: EPA
Foto: EPA
Sorodna novica Eden izmed 500 izvodov prve knjige o Harryju Potterju vreden več kot 67.000 evrov

Bo čelada postala najbolje prodajani predmet iz franšize Vojne zvezd?
Ugibajo, da bo čelada prodana za znesek od 250.000 do 450.000 dolarjev, s čimer bi lahko dosegla enega najvišjih zneskov na splošno za predmet iz franšize Vojna zvezd. Čelada z masko je bila kostumografski element pri snemanju epizode Imperij vrača udarec. Nosil jo je britanski igralec David Prowse, ki je odigral lik Dartha Vaderja. Glas pa mu je posodil igralec James Earl Jones.

Očala, ki jih je igralec Daniel Radcliffe nosil v prvem filmu iz serije filmov o mladem čarovniku Harry Potter in kamen modrosti iz leta 2001, so ocenjena na približno 30.000 dolarjev. Lunarno vozilo, ki ga je igralec Sean Connery vozil v filmu o Jamesu Bondu z naslovom Operacija vesolje iz leta 1979, pa je za zdaj ocenjeno na 600.000 dolarjev.

Za črno-belo obleko, ki jo je nosila dvojnica Judy Garland v Čarovniku iz Oza leta 1939, želijo iztržiti od 350.000 do 500.000 dolarjev, na dražbi pa bodo ponudili tudi kostuma iz filma Titanik, ki sta ju nosila Kate Winslet in Leonardo DiCaprio. Ponudili bodo še druge predmete, denimo iz filmov Osmi potnik, King Kong in Zvezdne steze. Za tisoč predmetov naj bi dobili več kot 10 milijonov dolarjev.