Režiser filma Marko Šantić in glavna igralka Nina Rakovec na včerajšnji ljubljanski kinematografski premieri v Koloseju. Foto: MMC/Sandi Fišer
Režiser filma Marko Šantić in glavna igralka Nina Rakovec na včerajšnji ljubljanski kinematografski premieri v Koloseju. Foto: MMC/Sandi Fišer

Po pestrem festivalskem življenju, med katerim je bil deležen pozitivnih kritik in prestižnih nagrad, so ga njegovi ustvarjalci - z izjemo glavnega igralca - skupaj pospremili še na pot prikazovanja v domačih kinematografih. Zapelji me odlikujeta iskren portret mladih ljudi v iskanju boljše prihodnosti in odlična igralska zasedba, ki je kombinacija svežih obrazov in prekaljenih igralskih imen.

"Imeniten primerek malega evropskega filma"
Poleg festivalskih nagrad in pozitivnih kritik je celovečerni prvenec Marka Šantića pritegnil pozornost tudi zaradi kandidature za nominacijo za tujejezičnega oskarja v letu 2015.

Žirija Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev, ki je film izbrala za slovenskega kandidata, je v svoji utemeljitvi zapisala, da gre za "imeniten primerek malega evropskega filma, ki v nobenem trenutku ne želi biti velik, pa to vendarle je". "Zadene globoko … in premakne. Odlična režija, odlična igra, večplastni liki. Film, ki lahko pride blizu … tudi nominaciji. Lahko smo ponosni nanj."

Film je nastal po motivih romana Orlanda Uršiča Gosposka, mater si ozka v produkciji Igranega programa RTV Slovenija v sodelovanju s pridruženim producentom NuFrame. Poleg Janka Mandića in Nine Rakovec, ki sta odigrala glavni vlogi, nastopajo še Nataša Barbara Gračner, Peter Musevski, Dario Varga, Primož Pirnat in Gregor Zorc. Na redni spored kinematografov bo film prišel 16. oktobra.

Utrinke s premiere si lahko ogledate v spodnji galeriji.