Lola mora dostaviti torbo z 100.000 nemškimi markami. Foto: IMDb
Lola mora dostaviti torbo z 100.000 nemškimi markami. Foto: IMDb

Film Toma Tykwerja iz leta 1998 bo v indijski različici dobil naslov Loopa Lapeta, režiral pa ga bo Aakash Bhatia. V indijskih kinematografih bo film na sporedu konec januarja prihodnje leto, poroča Hollywood Reporter.

Iz azijske produkcijske hiše Sony Pictures India so že sporočili, da bosta v vlogah protagonistov Lole in Mannija nastopila indijska igralca Taapsee Pannu in Tahir Raj Bhasin. Mannija je v izvirniku sicer igral Moritz Bleibtreu.

Loopa Lapeta nastaja pod okriljem indijske podružnice ameriške produkcijske hiše Sony Pictures, ki je v zadnjih letih poskrbela za boolywoodske filme, kot sta socialna drama Padman in komedija 102 Not Out. Med drugim pripravljajo še filma o pisateljici Shakuntali Devi in romantično komedijo Nikamma.

Kriminalka Teci Lola, teci ima v nemščini naslov Lola rennt. Foto: IMDb
Kriminalka Teci Lola, teci ima v nemščini naslov Lola rennt. Foto: IMDb

Bollywoodske priredbe filmskih, posebno hollywoodskih uspešnic postajajo v zadnjih letih vse bolj priljubljene. Aakash Bhatia je tako letos posnel rimejk Forresta Gumpa z igralcem Aamirjem Khanom v glavni vlogi. Film je bil na velikih platnih na ogled v božičnem času. Napovedujejo tudi snemanje filma Pripravnik, v katerem bosta zaigrala zvezdnica Deepika Padukone in Rishi Kapoor. Znano je, da se lotevajo tudi priredbe filma Krive so zvezde iz leta 2014, ki je nastal po knjižni uspešnici Johna Greena.