V ospredju drame je Anina (Vesna Milek) intimna zgodba, ko izgine njen tajkunski mož Sašo (Dejan Spasić). Foto: Promocijsko gradivo
V ospredju drame je Anina (Vesna Milek) intimna zgodba, ko izgine njen tajkunski mož Sašo (Dejan Spasić). Foto: Promocijsko gradivo
false
Film je kritičen do dejstva, da se tajkuni pogosto izognejo kazni, in odpira vprašanje o tem, kdo so tisti, ki v državi zares vlečejo niti iz ozadja. Foto: Promocijsko gradivo
false
Denis Avdić nastopa v vlogi receptorja. Foto: Promocijsko gradivo

Fotografka in oblikovalka Ana je samostojna ženska, ki si sama služi kruh, čeprav je njen mož uspešen podjetnik, a le na videz. Protagonistka začne osebno dramo doživljati, ko njen mož Sašo zabrede tako globoko, da izgine neznano kam. Po njegovem izginotju skuša Ana razumeti, kaj stoji za policijsko preiskavo in moževimi posli, hkrati pa postane žrtev izsiljevanja. S hčerko Lino tako postaneta izobčenki, čeprav sta nedolžni.

Film, ki bi govoril zgolj o medijsko odmevnih tajkunih, bi bil lahko kar nadaljevanka, a bolj zanimiv vidik je doživljanje tajkunove žene, ki ni ničesar kriva, je po filmski projekciji za novinarje pojasnil scenarist Marcel Buh. Film je kritičen tudi do dejstva, da se tajkuni pogosto izognejo kazni, in odpira vprašanje o tem, kdo so tisti, ki v državi res vlečejo niti iz ozadja.

Za Buha so pomembne tudi usode stranskih likov, na primer inšpektorja Šemeta (Janez Škof), ki čez noč izgubi službo, ali pa tožilke (Jana Morelj), ki jo skušajo podkupiti. "Verjetno so to stvari, ki se dogajajo. V film sem poleg Anine intimne usode želel vključiti tudi današnjo stvarnost," je dejal scenarist.

"Delo pri filmu pravi tobogan"
Režiser Igor Šmid je bil z igralsko zasedbo, ki jo je tvorila kombinacija uveljavljenih igralskih imen in nekoliko manj znanih filmsko igralskih obrazov, zelo zadovoljen. "Delo pri filmu je bil pravi tobogan. Strukturi sem skušal vdihniti čim več mesa in krvi," je dejal Šmid, ki je imel za vlogo Ane takoj v mislih Vesno Milek. Ta si je nekoč želela postati igralka, a je pristala v novinarskih vodah. Nekaj izkušenj z igranjem ima sicer že od prej, saj je nastopila v filmih Carpe Diem ter Desperado tonic.

Na vprašanje, kako je bilo igrati glavno vlogo, je Milekova v šali odvrnila, da se je nanjo "pripravljala že vse življenje". "Odločila sem se, da bom to jaz, z zgodovino Ane, ki je izgubila oba starša v prometni nesreči in je samorastnica, zaščitila pa se je s tem, da se je zaljubila v Saša, ki ji je nudil varnost, hkrati pa je bil boem tako kot ona. A do točke, ko se je njun zakon začel spreminjati," je pojasnila način izbire pristopa k vlogi.

Vlogo tajkuna Saša, ki ogrozi življenje žene Ane in hčerke Line, igra Dejan Spasić, ki verjame, da je vsakdo v življenju storil nekaj, kar ni bilo v redu, in skuša to zakriti. "Pomembno je, da se lahko kot igralec s tem poistovetiš in spelješ na svoj mlin," je povedal o pripravah na vlogo.

Hčerko Lino je igrala Rebeka Počivavšek, ki ji bo snemanje ostalo v lepem spominu. Vesna Milek je dodala, da sta se v vlogah matere in hčere dobro ujeli. V filmu med drugimi nastopajo še Lado Bizovičar, Boris Cavazza, Jana Morelj, Valentina Plaskan, Janez Škof in Denis Avdić.

Film bo v Koloseju premierno prikazan 22. februarja.