Poleg Hatlaka (harmonika in vokal) skupino sestavljajo še Dejan Gregorič (violina), Jan Sever (klavir), Andrej Pekarovič (kitara) in Jošt Lampret (kontrabas). Foto: MMC RTV SLO
Poleg Hatlaka (harmonika in vokal) skupino sestavljajo še Dejan Gregorič (violina), Jan Sever (klavir), Andrej Pekarovič (kitara) in Jošt Lampret (kontrabas). Foto: MMC RTV SLO

Večer bo po Hatlakovih besedah poln pristnih improviziranih trenutkov, a tudi izvrstnih izvedb del velikih klasičnih mojstrov.

Temperamentna interpretacija
Kot so pred koncertom zapisali v ljubljanski Drami, "se polnost prepletajočih se zvokov raznolike zasedbe razodeva poslušalcem skozi vrhunsko temperamentno interpretacijo. V poslušalcih vzbuja čustva strasti, nežnosti, temačnih napevov in globoke naklonjenosti".
Poleg Hatlaka (harmonika in vokal) skupino sestavljajo še Dejan Gregorič (violina), Jan Sever (klavir), Andrej Pekarovič (kitara) in Jošt Lampret (kontrabas). Hatlak jo je zasnoval leta 2004 po vzoru skupine Astorja Piazzolle in s tem utrl pot izvajanju glasbe tango v slovenskem prostoru.

Tango nuevo ali novi tango
Leta 2008 je izšla plošča History, ki so jo glasbeniki posvetili prav Piazzolli, velikemu argentinskemu skladatelju in bandoneonistu, ki je obogatil tradicionalni tango z džezovskimi in klasičnimi elementi ter tako ustvaril novo zvrst tango nuevo ali novi tango.

Skupina Piazzollino glasbo nadgrajuje z novimi aranžmaji drugih avtorjev iz sveta klasike, džeza, tanga in vokalnih skladb Štirih letnih časov Antonia Vivaldija, musette francoskega mojstra Richarda Galliana in avtorskih skladb Marka Hatlaka. Leta 2017 so na Kraljevem konservatorju za glasbo v Köbenhavnu posneli novo ploščo Present.

Tango, etno, baročna in sodobna glasba
Hatlak je glasbeno pot po Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani nadaljeval v Nemčiji, kjer je končal podiplomski študij pri profesorju Stefanu Hussongu. V 15 letih koncertiranja na domačih in tujih odrih mu je uspelo zgraditi prepoznaven pristop. Raznolike zvrsti, kot so tango, etno, baročno in sodobno glasbo, z odra približa poslušalcem tudi z besedo in tako vzpostavlja pristen stik z obiskovalci. Sodeloval je s Stefanom Milenkovićem, En Shaom, Moskovskim simfoničnim orkestrom, Tommyjem Emmanuelom, Carmino Slovenico, Matejem Bekavcem, Karmen Pečar, Vlatkom Stefanovskim, Stefanom Hussongom in drugimi.