Lučka in Žak na jadrnici ugotovita, da je med njima kljub razlikam velika privlačnost. Foto: Arhiv ustvarjalcev
Lučka in Žak na jadrnici ugotovita, da je med njima kljub razlikam velika privlačnost. Foto: Arhiv ustvarjalcev
Pot v raj si bodo lahko gledalci najprej ogledali na 17. festivalu slovenskega filma, potem pa prihaja na redni program kinematografov. Foto: Arhiv ustvarjalcev
Oba igralca, tudi zasebno sta par, sta zadnja leta polno zasedena v gledališču in filmu. Foto: Arhiv ustvarjalcev

Žak, ki ga igra Janežič, se odpravi na jadrnico, da bi tam prebolel smrt staršev, a mu pot prekriža izjemno zgovorna Lučka in ga prepriča, da jo vzame na krov. Odpravita se na jadranje po Jadranu, hkrati pa "jadrata" tudi po svojih čustvih ...

Film so snemali lansko poletje, pri čemer so "morski" del snemali le štirje: poleg glavnih igralcev in režiserja le še direktor fotografije Lev Predan Kowarski. Završnik je pri svojem prvencu moči združil s produkcijsko hišo Sever & Sever, pod glasbo sta se podpisala Andi Koglot in Laren Polič Zdravič.

Završnik leta 2012 odnesel vesno za najboljši študentski film
Završnik se tokrat prvič predstavlja s celovečernim filmom, se je pa v preteklih letih že proslavil s kratkim filmom Nad mestom se dani. Leta 2012 je zanj dobil vesno za najboljši študentski film. "Ko jaz delam film, si najbolj želim ganiti gledalca. Največja zahvala, ki jo lahko dobim, je, da nekdo pride do mene in mi z iskro v očeh to pove," je takrat dejal.

Završnik je ravno te dni začel snemati svoj drugi celovečerni film, najstniško komedijo Julija in alfa Romeo, ki nastaja v slovensko-hrvaški koprodukciji, v njem pa bomo spremljali gimnazijca Tilna, ki vstopa v svet ljubezni.

Smrekarjeva kljub mladosti že znan obraz
Ajda Smrekar je slovenski javnosti kljub mladosti že zelo znan obraz: poleg dela v Mestnem gledališču ljubljanskem je prepoznavna tudi po svojem delu na televiziji, kjer se je pojavila med drugim pojavila v mladinski oddaji Razred zase, seriji Čista desetka (vloga Vesne) in telenoveli Strasti. Pred meseci je sodelovala tudi v gledališki igri Divjad Nejca Gazvode.

Njen igralski kolega Klemen Janežič si prav tako uspešno utira pot na gledaliških odrih in filmskih platnih. V študentskem filmu Nad mestom se dani je igral glavno moško vlogo, istega leta pa je tudi prejel akademijsko Prešernovo nagrado za avtorsko predstavo iz umetnosti giba Razpeti mladiček. Sicer je član ljubljanske Drame.

Film bo odprl tudi letošnji 17. Festival slovenskega filma, ki bo potekal od 10. do 14. septembra v Portorožu.

Napovednik za film: