Bryan Singer leta 2016, na premieri filma Možje X ‒ Apokalipsa. Pri promociji Bohemian Rhapsody ni sodeloval. Foto: AP
Bryan Singer leta 2016, na premieri filma Možje X ‒ Apokalipsa. Pri promociji Bohemian Rhapsody ni sodeloval. Foto: AP

Film so lani predstavili na ameriški filmski tržnici, a so iz produkcijske hiše studio Millennium Films danes sporočili, da "projekt trenutno ni na njihovem seznamu filmov in ni v prodaji na evropski filmski tržnici v Berlinu", kjer naj bi film te dni predstavljali, poroča spletna publikacija Deadline.

Režiserja so zaradi obtožb odstranili iz družbe imenovanih pri vseh nominacijah za bafte za film Bohemian Rhapsody. Foto: IMDb
Režiserja so zaradi obtožb odstranili iz družbe imenovanih pri vseh nominacijah za bafte za film Bohemian Rhapsody. Foto: IMDb

Prekinjeno sodelovanje?
Uradno ga tako niso odstranili iz projekta, vendar pa se zdi, da z izjavo pri Millenniumu vsaj med vrsticami priznavajo, da v tem trenutku režiser morda ni primeren za film, še poroča Deadline.

Pričakovano je bilo, da bodo fantazijsko-akcijski film snemali letos, znana je bila celo že država snemanja - Bolgarija. Načrt se je spremenil, ko je 53-letni režiser pred kratkim postal predmet več obtožb o spolnih zlorabah. Štirje moški trdijo, da so bili stari od 13 do 17 ali 18 let, ko jih je Bryan Singer spolno zlorabil. Režiser je poglobljeno reportažo v reviji The Atlantic, ki se sklicuje na številne anonimne in imenovane vire, zavrnil kot "homofobno kampanjo blatenja".

Direktor Millennium Films Avi Lerner je pred dvema tednoma pohvalil režiserja in ga potrdil kot režiserja filma Red Sonja. Po obtožbah pa je povedal: "Mislim, da bi bilo treba slišati žrtve in to trditev je treba obravnavati zelo, zelo resno," je dejal prejšnji teden. "Ne strinjam se, da lahko razsodi Twitter. Želim, da sodišče sodi [obtožencu]."

Sorodna novica Nov val obtožb pedofilije na račun režiserja Bryana Singerja

Film, nominiran za pet oskarjev
Režiserja so zaradi obtožb odstranili iz družbe imenovanih pri vseh nominacijah za bafte za film Bohemian Rhapsody. Z akademije, ki podeljuje britanske oskarje, so sporočili, da Bohemian Rhapsody ostaja nominiran za nagrado za izjemen britanski film, a so Singerju odrekli pravico do navedbe. Film je sicer velika uspešnica, podrl je rekord najdonosnejše glasbene biografije vseh časov. S podelitve zlatih globusov je odšel s prestižno nagrado za najboljšo dramo, s podelitve baft pa z dvema nagradama (za zvok in glavnega igralca). Poleg tega je na bližajoči se podelitvi oskarjev nominiran v petih kategorijah, med drugim za najboljši film.

Sorodna novica Filmska recenzija: Bohemian Rhapsody

Singer se je podpisal pod več filmskih uspešnic, tudi akcijska spektakla X-Men in Superman se vrača, pa kriminalko Osumljenih pet, za katero je bil leta 1996 nominiran za bafto. Pri tem filmu je sodeloval s Kevinom Spaceyjem, ki je zaradi podobnih obtožb o spolnih zlorabah ostal brez glavne vloge v seriji Hiša iz kart.