Za muzikel ni v navadi, da se v njem poje o splavu, samomoru, o nasilju v družini, izgubi nedolžnosti in smrti, vendar Pomladno prebujenje stopi prek meja drugih naslovov svojega žanra. Foto: MGL/Barbara Čeferin
Za muzikel ni v navadi, da se v njem poje o splavu, samomoru, o nasilju v družini, izgubi nedolžnosti in smrti, vendar Pomladno prebujenje stopi prek meja drugih naslovov svojega žanra. Foto: MGL/Barbara Čeferin

Z novim letom je tu nova priložnost, da se potegujete za brezplačni vstopnici za ogled muzikala Pomladno prebujenje, zgodbe o odraščajočih mladostnikih, ki se omejeni z represivnimi pravili družbe spoprijemajo z odraščanjem in vsem, kar sodi zraven.
Predvsem spolnost je tista, ki najbolj vznemirja skupino najstnikov, polnih vprašanj, poželenj, s katerimi se njihovi starši ne znajo ali želijo spoprijeti. A družbena pravila so tako nesmiselno in neusmiljeno represivna, da je pomladno prebujenje mladostnikom onemogočeno, konec pa temu primerno neizbežno tragičen. Osnova muzikala je delo Franka Wedekinda iz leta 1891, ki sta ga nato priredila Steven Sater in Duncan Sheik, MGL-jevo uprizoritev pa je na oder postavil režiser Sebastijan Horvat.
Nagradno vprašanje
Če si muzikala še niste ogledali ali pa bi si ga želeli ponovno, vam v nagradni igri ponujamo po dve vstopnici za predstavo, ki bo v MGL-ju na sporedu 26. 1. ob 19.00. Vse, kar morate storiti, je, da nam prek elektronske pošte do ponedeljka, 24. 1., do 16h pošljete imeni glavnih igralcev predstave, tistih, ki igrata zaljubljenega Wendlo in upornega Melchiorja. Ob pravilni odgovor ne pozabite pripisati svojega imena in priimka, naslova in telefonske številke, med nagrajenci pa bomo izžrebali dva dobitnika dveh vstopnic.

Napovednik predstave si lahko ogledate tukaj.

Sicer pa se v predstavi z adolescentnim prebujenjem spoprijemajo še igralci Jurij Drevenšek, Ana Dolinar, Nika Rozman, Laura Zafred, Matej Puc, Jaka Lah, Gregor Gruden in Domen Valič, ki prepevajo glasbo v živo, za katero skrbijo Miran Juvan, Robi Pikl, Janez Gabrič, Janez Hace, Barbara Žorž, Klemen Bračko in Jelena Ždrale. Glasbeni vodja je Drago Ivanuša, scenografka in oblikovalka svetlobe Petra Veber, kostumografka Belinda Radulović, koreografka Jana Menger, lektorica Maja Cerar, pod prevod dialogov pa se je podpisal Jakob J. Kenda.