Foto:
Foto:
Saša Tabaković, Jana Zupančič in Boninsegna v predstavi Zakonski apartma

Vstopnice so bile zato nekoliko dražje, njihov izkupiček bodo bodo podarili Slovenski karitas, ki bo z njim zgradila večnamenski center za različne oblike pomoči v eni izmed šrilanških vasi, ki so jih popolnoma uničili decembrski cunamiji. K dobremu namenu tega ljubljanskega gledališča je bilo mogoče prispevati z ogledom komedije Zakonski apartma na velikem odru ter monokomedije Hagada na mali sceni.

Komični dialogi, tragična vsebina
Premiera komedije Richarda Beana Zakonski apartma je bila pred dobrim mesecem, v njej pa se kot zakonca Ed in Irena predstavijo trije igralski pari: Jana Zupančič in Saša Tabaković, Boninsegna in Boris Kerč ter Ljerka Belak in Janez Starina. Šest igralcev prikaže življenje zakoncev od poroke do ločitve: prvič ju vidimo na poročno noč, naslednjič po 25 letih, ko je njun zakon že v hudi krizi, nazadnje pa v istem apartmaju podpišeta še ločitvene obrazce. Predstava bi se tako lahko preobrnila v tragedijo, vendar so v njej zelo izraziti komični elementi, še posebej v dialogih.

Komedija z veliko pitja in petja
Hagada je avtorski projekt Gregorja Čušina, ki je komedijo "z veliko pitja in petja" uprizoril že več kot 150-krat. S svojim pristopom je že leta 2003 prepričal tudi žirijo, da mu je na festivalu Monodrama na Ptuju podelila prvo nagrado.