Foto: EPA
Foto: EPA

Ob petkih bo na voljo enourni umetniški program. Predstavljena bo tudi virtualna kampanja množičnega financiranja, s katero želijo finančno pomagati izvajalcem, prizoriščem in podjetjem, ki se ukvarjajo z umetnostjo. Na voljo bo tudi spletno središče Virtual Fringe Central, ki bo ponujalo panelne razprave, delavnice in omogočalo spletna srečanja.

Pregled najboljše festivalske produkcije v različnih žanrih
Organizatorji festivala so v ponedeljek objavili načrt letošnje spletne izvedbe. Med drugim napovedujejo t. i. petkov Fringe, to bo 60-minutni vodeni program, ki bo ponudil pregled najboljše festivalske produkcije v različnih žanrih. Za petkove virtualne programe bodo na voljo vstopnice.

Spletni festival predvideva tudi program Fringe Pick'n'Mix, ki bo omogočal, da bodo lahko izvajalci naložili svoje 60-sekundne videe, gledalci pa si bodo lahko izbrali izseke, ki si jih bodo želeli ogledati, lahko pa si jih bodo predvajali tudi naključno, piše britanski časopis The Guardian.

Odprte forme, brez selektorjev
Festival Fringe je povsem odprte forme, brez selektorjev. Njegova tradicija sega v leto 1947, ko se je Mednarodnemu edinburškemu festivalu pridružilo osem gledaliških skupin, ki niso bile na festivalskem programu. Organizatorji jim nastopa niso preprečili in pozitivni odziv občinstva je udeležbo na festivalu le še povečeval.