Skupina IDA se bo predstavila s prestavo
Skupina IDA se bo predstavila s prestavo "(EA)" koreografinje Dolme Jover (na fotografiji). Foto: Avstrijsko veleposlaništvo Ljubljana
Plesalci akademije SEAD iz Salzburga v predstavi "same, differnece, again," pod katero se podpisuje Robert Clark. Foto: Avstrijsko veleposlaništvo Ljubljana

Letošnjo izvedbo bo odprla francosko-nemška predstava Meja zasedbe Company Sebastien Ramirez. Plesalci v koreografiji Sébastiena Ramireza in Honji Wang so iskali navdih v svojih življenjskih zgodbah in zgodbah svojih staršev, ki živijo v drugačnih, mnogokrat zelo oddaljenih deželah in kulturah.

Na festival se vrača izjemni britanski koreograf Robert Clar, ki se bo predstavil s predstavo "same, difference, again", ki je nastala v okviru postdiplomskega programa "Bodhi Project" plesne akademije SEAD iz Salzburga. Zadnji dan se bo na festivalu predstavila skupina La Intrusa Danza iz Španije.

Tudi festival v primežu pomanjkanja sredstev
V tridnevnem programu bo videti več generacij plesalcev sodobnega plesa. "Še zmeraj festival ostaja stičišče v državah, ki mejijo na Prekmurje, hkrati pa je Front@ že prerasla te okvire, zato na našem festivalu gostujejo skupine iz Nemčije, Francije, Velike Britanije. Moram reči, da dobivamo zelo veliko ponudb skupin, včasih smo morali sami iskati skupine, zdaj pa je drugače, vendar pa je težava v financah. Naš festival je navzven videti zelo prominenten in ustvarjalci pričakujejo, da imamo na razpolago veliko sredstev. Žal pa ni tako in skušamo to nadoknaditi z nekim pametnim programiranjem in neposrednimi stiki z ustvarjalci," je za Drugo jutranjo kroniko dejal Farič.

Obiskovalci si lahko predstave na letošnjem festivalu ogledajo za simbolično vstopnino enega evra. Kot so pojasnili organizatorji, so tako želeli čim več ljudem omogočiti ogled vrhunskih predstav sodobnega plesa.