Vsebina glasbene pravljice temelji na istoimenski ljudski pesmi in tudi glasbeno izhaja iz njenega napeva, ki kot rdeča nit povezuje pesmi posameznih likov. Foto: Cankarjev dom
Vsebina glasbene pravljice temelji na istoimenski ljudski pesmi in tudi glasbeno izhaja iz njenega napeva, ki kot rdeča nit povezuje pesmi posameznih likov. Foto: Cankarjev dom
Irena Yebuah Tiran je ena naših najvidnejših mezzosopranistk, ki je znana tako po lepem glasu kot po izjemni odrski prezenci. Foto: Cankarjev dom

Vsebina glasbene pravljice temelji na istoimenski ljudski pesmi in tudi glasbeno izhaja iz njenega napeva, ki kot rdeča nit povezuje pesmi posameznih likov.

Kdo bo prinesel gospodu hruške?
"Zgodba pripoveduje o gospodu, ki bi jedel hruške, vendar se mu jih ne ljubi nabrati. Ponje zaman pošilja vse po vrsti: medveda, ogenj, vodo, palico in soseda. Nazadnje ponje pošlje še ljubko deklico," so organizatorji opisali vsebino predstave.

V Cankarjevem domu pravijo, da je posebnost uprizoritve ta, da bo na odru poleg dveh opernih pevcev ob orkestrski spremljavi nastopila tudi deklica, ob njej pa še sedem mladih baletnikov – torej bo to operno-baletna predstava. Skozi predstavo si bo mlado občinstvo lahko zastavilo vprašanje: "Smo pripravljeni uresničiti svoje sanje?"

Nagradno vprašanje:


Kdo je prevzel režijo predstave Gospod in hruške?

Vaše odgovore pričakujemo do četrtka, 6. septembra, do 12. ure na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si s pripisom Nagradna igra: Gospod in hruške.

Nagradna igra je zaključena. Nagrajenci bodo o nagradi obveščeni po elektronski pošti.

Eden najvidnejših slovenskih skladateljev
Glasbena pravljica je povzeta po slovenski ljudski pesmi iz knjige Pesmi in šege moje dežele avtoric Dušice Kunaver, Zmage Kumer in Helene Ložar-Podlogar. Skladatelj pesmi je Dušan Bavdek, eden najvidnejših slovenskih skladateljev in obenem profesor kompozicije ter prodekan na akademiji za glasbo v Ljubljani. Opero je napisal za svojo hčerko Saro, ki v operi tudi nastopa. Nastopata tudi prepoznavna mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran in Jaka Mihelač, mladi up slovenske opere.

Predstava traja 45 minut in je namenjena predšolskim otrokom, osnovnošolcem prve in druge triade ter vsem ljubiteljem glasbenega gledališča.



Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.