Plesalci in plesalke iz vse Slovenije so pokazali svoje znanje. Foto:
Plesalci in plesalke iz vse Slovenije so pokazali svoje znanje. Foto:
Sodobni ples so predstavili v Celju. Foto: epa

V skupini od 9 do 12 let je zmagala koregrafija Moje najljubše bitje (Plesni studio N), 2. je bila Življenje v vsakem dihu (Plesna skupina Mravljica), 3. pa koreografija Svoboda (SGBŠ Ljubljana). Skupina od 12 do 16 let: Prva je koreografija Mrtvo listje (Plesni forum CE), sledita Hungry Butterfly (Harlekin), Gospod Kečlov (KD Qulenium).

V skupini od 17 do 21 let je zmagala koreografija Sanjski zvok zemlje (Lai), na drugem in tretjem mestu pa sta sledili koreografiji 105 ur (Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana) in Kotiček za senčenje (Blaž Završnik).

Kdo je odločal o nagradah?
Strokovno žirijo, ki je odločala o nagradah, so sestavljali Jana Menger (predsednica), Damaas Mithras Thijs in Dejan Srhoj. Priznanje so spremljale tudi denarne nagrade - za prvo mesto je nagrada znašala 60.000 tolarjev, drugo mesto je prineslo 30.000 tolarjev, tretje pa šolnino. Najboljši pelsalec je poleg diplome domov odšel tudi s 30.000 tolarji, nagrajenec mladih pa je prejel tudi šolnino.

Tudi mlada žirija
Najboljšega po svojem okusu je izbrala tudi žirija mladih, ki so jo sestavljali trije predstavniki celjskih gimnazij. Ti so za najboljšo koreografijo izbrali plesno predstavo Mrtvo listje.