Tanja Ribič. : SOJ RTV SLO/Janu Ugrin
Tanja Ribič. : SOJ RTV SLO/Janu Ugrin

Čudežna terapija je nastala po besedilu Die Wunderubüng mednarodno prepoznavnega avstrijskega pisatelja Daniela Glattauerja, ki ga je za vsebino navdihnil priročnik za psihoterapevte.

Sorodna novica "Če bi čakal na navdih, bi lahko čakal v nedogled"

Predstava je bila na ogled že na različnih koncih sveta, tudi v Sloveniji. Krstno so jo izvedli na Dunaju leta 2015, istega leta pa je bila tudi slovenska premiera v režiji Tijane Zinajić. V ljubljanskem mestnem gledališču (MGL) so predstavo odigrali več kot 150-krat.

"Terapija nikoli ni bila tako nora in zabavna"
Gre za komedijo, v kateri se lahko smejemo samemu sebi, svojemu partnerju ali preprosto lahko izvemo vse, kar smo vedno hoteli vedeti o svojem zakonu, a nismo imeli poguma, da bi vprašali, so objavili v napovedi predstave na spletni strani Nore hiše. "Terapija nikoli ni bila tako nora in zabavna – ali je pa tudi učinkovita? Je vredno preveriti," so zapisali.

Sorodna novica V gledališče po (čudežno) zakonsko terapijo

Tanja Ribič je v Sloveniji igrala terapevtko. V hrvaški različici predstave pa bo poleg režijske in scenografske vloge prevzela še igralsko vlogo, in sicer žene, ki z možem poišče pomoč pri psihoterapevtu. V zagrebški predstavi bosta nastopila tudi znana hrvaška igralca Vedran Mlikota kot terapevt in Janko Popović Volarić kot soprog.

Nora hiša (Luda kuća) je zasebno gledališče, katerega solastnika sta Rene Bitorajac in Branko Đurić - Đuro.