Foto:
Foto:
Skozi predstavo gledalce vodi Ana Ruter.

Režiser, ki je diplomiral na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani in likovni akademiji v Zagrebu, je v predstavi združil obe umetnostni področji, s katerima se poklicno ukvarja. Zgodba se vrti okrog slikarja Augusta Rodina, čigar opus v galeriji nenadoma zaživi kot performans. Kipi oživijo, poleg njih pa Rodinovo življenjsko zgodbo pripoveduje še Ana Ruter. Drugi del predstave je predviden za konec leta 2006.

Ženske in umetnost
Poleg gledališča in galerijskega prostora se v predstavo vključi še novejša videoumetnost, ki prav tako kot ostali dve komponenti predstave v središče postavi Rodinov odnos do upodabljanja človeškega telesa in odnose z ženskami. V videu nastopijo Barbka Cerar, Brane Završan, Vladimir Vlaškalič, v Moderni galeriji pa poleg Ane Ruter igrajo še Petra Tihole, Ariana Ferfila, Primož Forte, Matevž Biber, Bara Kolenc in Andreja Herman.

Nadaljevanje čez dve leti
Pri nastajanju in izvedbi predstave sta sodelovala zavod Muzeum in Patagonia Art iz Benetk, kjer bo predstava v sredo tudi gostovala. Še prej pa si bo predstavo še enkrat, v nedeljo ob 11.00, lahko ogledala tudi ljubljanska publika. Nadaljevanje naj bi sledilo decembra 2006, pri drugem delu projekta o Rodinu pa naj bi sodelovalo Mladinsko gledališče Ljubljana.