Foto:
Foto:

V njej mlada plesalka in koreografinja s pomočjo Boruta Bučinela, Radovana Jaušovca, Matevža Kolenca, Suzane Košir in Sabine Schwenner tematizira sanjske prizore. Gre za sanje neke ženske, skozi katere se odslikavajo njene frustracije in želje v budnem življenju. V sanjah se ženska v rdečem, za katero sanjalka ve, da je to pravzaprav ona sama, pojavlja kot njena dvojnica. Zapleta se v odnos z moškim, ljubimcem iz realnega življenja, ki se v sanjah pojavlja kot ženska. Oče, drugi pomemben moški njenega življenja, pa se v sanjah pojavlja kot nenavadna žival.

Ključa za rešitev ni
"Soočenje z lastnimi strahovi ni preprosto, vendar se ženski uspe spustiti v brezno lastnih domišljijskih prikazni, ki jo lahko vsak trenutek požrejo. Sanjalka v predstavi išče ključ, da bi lahko odkrila vzroke svojih težav, os, okrog katere bi se lahko zasukala in popolnoma spremenila svoje življenje. Toda v breznu, v globini sanj se vsak smisel izgubi, zgodbe njenega življenja se nenadoma vrtijo v številnih različicah in kopijah, vsaka od njih pa se za trenutek lahko zdi prava. Brezdno pomeni ravno to, da ključa ni, da je vsak smisel zgolj stvar naključja," je svojo predstavo opisala Bara Kolenc.

Sedma predstava Kolenčeve
Predstava je že med nastajanjem marca prejela prvo nagrado na festivalu Tremafest v Rumi v Srbiji in Črni gori. To je sedma celovečerna predstava Bare Kolenc, do zdaj je namreč umetnica ustvarila že predstave Bela (1998), Križ na gori (2000), Če če če......bula? (2001), Razobraz (2001), Lej Do Luta! (2003) in Odiseja 2004, ki je nastala v soavtrostvom z Borutom Bučinelo.