Seks z neznanci je delo dramatičarke in scenaristke Laure Eason, ki je med drugim štiri sezone sodelovala pri Netflixovi uspešnici Hiša iz kart. Njen Seks z neznanci je bil med letoma 2015 in 2017 eno najbolj uprizarjanih del v ZDA; ptujska postavitev je prva v Sloveniji. Za režijo predstave v samostojni produkciji ptujske hiše je poskrbela Renata Vidič, na oder pa bosta stopila Helena Peršuh in Domen Valič.

Mestno gledališče Ptuj preostanek sezone končuje z malo lahkotnejšo predstavo. Foto: Mestno gledališče Ptuj
Mestno gledališče Ptuj preostanek sezone končuje z malo lahkotnejšo predstavo. Foto: Mestno gledališče Ptuj

Predstava spremlja burni odnos med Olivijo, žensko srednjih let, ki je pametna, seksi, na videz močna, zna prikriti krhkost, občutljivost ter ranljivost, in deset let mlajšim Ethanom, ki je nadvse karizmatičen in vajen biti v središču pozornosti. Oba sta pisatelja. Ona po neuspeli prvi objavi piše samo še zase, on pa je njeno čisto nasprotje – priljubljen in uspešen, pisateljska zvezda, ki je zaslovela s pisanjem spominov na blogu.

Ethan sicer Olivijino pisanje pozna in ga zelo ceni. Zgodba nas umesti v motel v ruralnem delu Michigana, kjer se protagonista po naključju spoznata in zapleteta v burno razmerje. Nadaljuje se v Olivijinem stanovanju v Chicagu, kjer se klopčič slave in poželenja še bolj preplete in zaostri.

Dramsko besedilo je po besedah režiserke Renate Vidič drama o poželenju, ljubezni, uspehu, želji po uspehu, ambicioznosti in potrditvi ter o kompleksni naravi osebne identitete v sodobnem digitalno-dominantnem času. "Je iskrena komedija o zasebnem in javnem v času virtualne resničnosti, ko je lahko identiteta ustvarjena na spletu in ko je zelo zapleteno ugotoviti, s kom si deliš posteljo – s sorodno dušo ali s popularno znanko s fantastičnim telesom," še dodaja režiserka.

Premiera predstave Seks z neznancem