Foto:
Foto:

Milado Kalezič je žirija v sestavi Meta Hočevar, Helena Buljan, Aljoša Vučkovič, Željka Turčinovič in Larry Zappia nagradila za najboljšo žensko vlogo, Pio Zemljič pa za najboljšo epizodno vlogo. Zameljičeva je dobila tudi nagrado reškega dnevnika Novi list za najboljšo igralko festivala, na katerem je sodelovalo devet predstav iz šestih držav. Obe igralki sta nastopili v predstavi Debeluhi v krilcih SNG Drame Maribor v režiji Sama M. Strelca.

Nagrajenci
Največ nagrad je na festivalu, ki je potekal od ponedeljka do nedelje, prejela bolgarska predstava Gledalota ali večna balkanska krčma Novega dramskega teatra solz in smeha v režiji Boika Bogdanova, občinstvo pa je najbolj navdušil ruski Teater na Taganki s predstavo Marat in Marquis de Sade. Nagrade Veljka Maričiča so prejeli še Boiko Bogdanov za scensko glasbo, Petja Stojkova za kostumografijo, Večeslav Parapanov pa za scenografijo, Bela Pinter za dramaturgijo, Krešimir Mikič za najboljšega igralca in Kristina Krepela za najboljšo mlado igralko. Za najboljšega režiserja so razglasili Boika Bogdanova.

Slovenci na Reki
Slovenijo sta poleg mariborske Drame zastopala še Rene Maurin, ki je režiral predstavo reškega HKD Teatra Za zaprtimi vrati in Mestno gledališče Ptuj z Baltimorskim valčkom.