Priporočamo
slice
Podobo Maribora že od nekdaj krojijo prišleki
V muzeju razstavljene zgodbe prišlekov kažejo kulturno raznolikost Maribora, 19. december 2017 ob 19:31 V Muzeju narodne osvoboditve Maribor so odprli razstavo, ki prikazuje kulturno, etnično in jezikovno raznolikost Mariborčank in Mariborčanov.
4
Slovenci v "novem svetu": fotografski utrinki diaspore
7. december 2017 ob 19:14 V Galeriji Photon ljubitelje fotografije čaka Novi svet , razstava del Matjaža Rušta.
Tihomir Pinter, fotograf na sledi likovnosti, ki se skriva v svetu
28. november 2017 ob 22:32 V Galeriji Jakopič danes odpirajo prvo pregledno predstavitev obsežnega opusa mojstra črno-bele analogne fotografije Tihomirja Pinterja.
Predmeti, ki so spremljali vsakdanje življenje v srednjeveški Ljubljani
5
15. november 2017 ob 13:45 Kdaj je Ljubljana dobila mestne pravice? Kdaj je bila zgrajena stolnica? Kdaj so bile zgrajene nekatere hiše?
Kako je bil videti Ulrik II. in kako so srednjeveški mojstri izdelovali meče?
4
23. oktober 2017 ob 20:26 V Narodnem muzeju Slovenije so odprli razstavo Preteklost pod mikroskopom , ki obiskovalcem med drugim razkriva, kako so srednjeveški mojstri iz jekla izdelali meč in kako je bil videti zadnji ...
Praznik evropske arhitekture: Arhitektura danes in jutri Dvoletni program Future Architecture se sklepa z istoimenskim festivalom, v okviru katerega bodo razstave, predavanja, razprave, simpozija, projekcije in pop-up dogodki, predstavljen pa bo tudi ...
Prva velika posthumna pregledna razstava del Bojana Golije " Začela sem v dedkovem kabinetu, nato pa se je to raziskovanje širilo še na druge lokacije. Bilo je zelo vznemirljivo popotovanje, saj je vsaka mapa razkrila nekaj novega, prikazala neki nov vidik ...
1
Kako Plečnikovo delo razumeti danes? Plečnikovo delo ni le del naše zgodovine, ampak ponuja nauke sodobnosti, je temeljni sklep razstave Plečnikova sodobnost - kako Plečnika razumeti danes , ki je na ogled v galeriji Dessa.
Tudi Maribor kmalu bogatejši za Pogačnikov geopunkturni krog Marko Pogačnik je svoje kozmograme postavil že na nekaj koncev Slovenije in tudi drugje po svetu.
29
Veliko je lepo: več kot štirideset slovenskih umetnikov v dialogu z naravo Narava od nekdaj ponuja navdih likovnim umetnikom, ki so jo dolga stoletja slikali predvsem kot kuliso osrednjemu prizoru, po nastopu razsvetljenstva pa so v njej predvsem našli zatočišče za ...
1
Tri pozicije neposlušnosti proti nacionalizmu, seksizmu in kapitalizmu V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova tokrat predstavljajo umetnice, ki prihajajo iz različnih držav in kontekstov, skupna pa sta jim neposlušnost in upor proti vsakršni obliki oblastništva in ...
3
Lep pozdrav, saj veš, čigav: Počitnice v nekdanji Jugoslaviji Leta 1947, takoj po koncu 2. svetovne vojne, je jugoslovanska vlada za zaposlene uvedla dopust, plačanemu dopustu je leta 1965 sledil letni dodatek za dopust: regres.
19
Kralj valčka našega časa Andre Rieu čez nekaj dni prvič v Sloveniji Nizozemski violinist Andre Rieu, ki se ponaša z več kot 40 milijoni prodanih albumov in mu je po svetu do danes na koncertih prisluhnilo že okoli 10 milijonov ljudi iz 36 držav, bo 14. junija ...
9
Ob dveh desetletjih Centra in Galerije P74: kako si zamišljamo prihodnost okoljske humanistike Nova geološka doba, ki jo zaznamuje predvsem uničujoči vpliv človeka na planet, je splošno sprejeta.
4
Odtisnjeni fragmenti: od teme proti svetlobi, od svetlobe proti temi Naslov razstave je "napotek in zavajanje hkrati, ponuja možnost konkretnih ali prostih asociacij ter večpomensko branje posameznih podob ali iz fragmentov nastale celostne umetnine dveh avtorjev".

Citat
link
Mark Avrelij
21. januar 2018 ob 16:30 Zazri se v preteklost, ko so se imperiji spreminjali, rasli in propadli, in lahko boš videl tudi v prihodnost.
Več novic ...
Izbor
Kazalo