"V javnosti se begunci prevečkrat pojavljajo le kot številke, zato razstava prikazuje tako njihovo človečnost kot tudi medčloveške odnose in čustvene trenutke," je med drugim zapisal Matej Pušnik o svoji aktualni razstavi. Foto: Matej Pušnik

Pušnik je svojo fotografsko pot začel z dokumentiranjem dogodkov nevladnih organizacij pri nas in nadaljeval kot športni fotograf.

Danes je pretežno dejaven kot reportažni in poročni fotograf, sodeluje pa tudi z našim portalom. Med njegovimi naročniki najdemo še Žurnal24, Finance, Mladino, Univerzo v Ljubljani in druge.

Medčloveški odnosi, ujeti na fotografije
"Fotografije prikazujejo begunce na njihovi poti od Hrvaške prek Slovenije do Avstrije. V javnosti se begunci prevečkrat pojavljajo le kot številke, zato razstava prikazuje tako njihovo človečnost kot tudi medčloveške odnose in čustvene trenutke. Nikoli ne smemo pozabiti, da so begunci Ljudje," je napisal avtor o svoji razstavi, ki so jo odprli dopoldne, slavnostni govorec ob tej priložnosti pa je bil pesnik Dušan Šarotar.

Razstava Begunci Ljudje bo v avli fakultete za družbene vede je organiziran na ogled do sredine marca.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.