Foto:
Foto:
Za ilustracije Obutega mačka si je Zvonko Čoh lani prislužil nagrado za najboljšo izvirno slovensko slikanico.

Slikanico, ki jo je Čoh ilustriral, je Mladinska knjiga izdala ob 200-letnici rojstva danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena, ki jo po vsem svetu praznujemo prav v teh dneh. Razstavo si boste lahko ogledali še mesec dni.

Dvakrat med najboljšimi petimi, enkrat tudi zmagovalec
Čohove ilustracije krasijo tudi pravljice o Kekcu, Zelenem avtomobilčku, Jadranu Krtu in zbirko izštevank Enci benci na kamenci. Njegovo odličnost so lani z nagrado za izvirno slikanico priznali tudi pri združenju založnikov in knjigotržcev, ki deluje pri Gospodarski zbornici Slovenije. Čoh je bil med petimi nominiranci tudi letos, in sicer za ilustracije slikanice Medvedek, kaj delaš, za katero je besedilo napisala Slavica Remškar.

Ustvarjalec risanih filmov
49-letni Čoh se je po končani Srednji šoli za oblikovanje vpisal na Akademijo za likovno umetnost, kjer je diplomiral pri Janezu Berniku, specialko pa je opravil pri Štefanu Planincu. Že vse od študentskih časov se Čoh ukvarja z ilustracijo, tuj pa mu ni niti risani film, kjer je še posebej uspešen, saj je za svoje ustvarjanje na tem področju prejel že številne nagrade, med drugim tudi nagrado Prešernovega sklada leta 1999.