Foto:
Foto:

Na razstavi prevladujejo fotografije rock zvezdnikov in rock kulture, skupna točka obeh fotografov pa je skupina Pink Floyd.

Slovenski fotograf Remec se predstavlja s fotografijami Rogerja Watersa, Iana Andersona, Iggyja Popa, Paula McCartneya, skupine Laibach, Jana Plestenjaka, Saše Lošiča in številnih drugih. Remec (1974) je uradni fotograf skupine Plavi orkestar, uradni fotograf glasbene nagrade zlati petelin, fotografira pa tudi večino glasbenih dogodkov v Sloveniji.

Angležinja Jill Furmanovsky je v svoj objektiv med drugimi ujela Sinead O'Connor, Jamesa Browna, Micka Jaggerja in The Clash. Petdesetletna priznana fotografinja je rojena v Zimbabveju, od koder se je preselila v London. Med letoma 1972 in 1979 je bila uradna fotografinja gledališča Rainbow. Med njene dosežke sodijo rock fotografija za glasbeni tisk, portretne fotografije za časopise in revije, vodenje videoglasbenih produkcij, fotoreporterstvo, pisanje za fotografske revije, napisala pa je tudi knjigo o fotografiji The Moment. Za svoje fotografsko delo je prejela več nagrad.

Razstava, na kateri se umetnika predstavljata vsak s po 20 fotografijami, bo na ogled do 30. maja.