"V duhu pozitivne rešitve nastale situacije smo se strinjali, da bomo delovali v javnem interesu SLG Celje in mesta Celje," so še sporočili iz Celja.

SLG Celje. Foto: MMC RTV SLO
SLG Celje. Foto: MMC RTV SLO

Svetniki so Golobu predhodno očitali več kršitev različnih predpisov, med drugim tudi to, da v gledališču ni bil dovolj prisoten, kršil naj bi konkurenčno klavzulo, na repertoar je uvrstil predstavo, ki je strokovni svet ni potrdil, poleg tega svet zavoda ni bil seznanjen z njenim finančnim delom.

Očitke sveta zavoda je Golob decembra lani zavrnil "kot slabonamerne, izmišljene in neutemeljene".

Miha Golob. Foto: SNG Maribor
Miha Golob. Foto: SNG Maribor

Miha Golob je vodenje Slovenskega ljudskega gledališča Celje prevzel septembra lani. Najprej je študiral novinarstvo in nato na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani nadaljeval študij gledališke režije. Med študijem je prejel študentsko Prešernovo nagrado in nagrado za režijo na mednarodnem festivalu gledaliških akademij v Brnu. Kmalu po koncu študija je za štiri leta prevzel umetniško in poslovno vodenje Šentjakobskega gledališča v Ljubljani.

Redno je sodeloval pri televizijski produkciji. Režiral je v večini slovenskih institucionalnih gledališč in se podpisal pod režijo več kot 30 uprizoritev. Režira tako uprizoritve za otroke in mladino kot predstave za odrasle, od sodobne dramatike do slovenske in svetovne klasike.

Po poročanju Večera svet celjskega gledališča upravnika sam ne more razrešiti, saj je to pristojnost mestnega sveta celjske občine.