Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Lahko noč in srečno Izvrstna politična drama, ki na odkrit način prikaže pomemben trenutek v občutljivem socialno-političnem obdobju v času hladne vojne.
Lahko noč, mamica Ko enkrat preberete, da je Lahko noč, mamica - v izvirniku še bolj pomenljivo naslovljeni Ich seh, Ich seh - režijski prvenec Veronike Franz, žene in stalne scenaristične sodelavke Ulricha Seidla, ...
Lak za lase Še eden od serije filmov, ki se na filmska platna vrača v obliki muzikala. Lak za lase v kategoriji svojega žanra povsem zadovolji.
Ledena doba 2 Vračajo se znanci iz prvega dela, ki je tudi na sončni strani Alp dosegel lep krog ljubiteljev, ki pa bodo deležni bolj ali manj istega šmorna.
Ledena doba 3: Zora dinozavrov Nenavadna družba prazgodovinskih kosmatincev se tokrat spopade z dinozavri, ki so izumrli milijone let pred začetkom zadnje ledene dobe.
Legenda o Zorru Legendarni Zorro (Antonio Banderas) se po sedmih letih vrača v čistokrvni bahaški pustolovščini o plemenitem borcu za ljudske pravice.
Legija Bog je uničenje prvič poslal v obliki poplav, drugič pa očitno v podobi maščevalnih angelov. Napaka! Prej v podobi slabih filmov, kot je, denimo, Legija.
Lemony Snicket: Zaporedje nesrečnih dogodkov Mladinska fantazijska črna komedija o treh sirotah bogatih staršev, ki jih dodelijo v varstvo pohlepnemu sorodniku.
Letalec Epski prelet najburnejših let iz življenja Howarda Hughesa (Leonardo DiCaprio), teksaškega mogotca, ki je spremenil zgodovino Hollywooda, letalstva in naftne industrije.
Libanon Klavstrofobičen, realističen in izjemno pretresljiv. Libanon je nedvomno eden boljših vojnih filmov zadnjih let.
Liffe: Angelski delež Angelski delež sta, če niste vedeli, tista dva odstotka viskija, ki vsako leto iz soda skrivnostno izhlapita v zrak. Obenem je tudi redka izjema - primerek filmskega socialnega realizma, po katerem ...
Liffe: Big Sur Sloves pisanja Jacka Kerouaca kot neposnemljivega toka zavesti je v zadnjih letih očitno postal izziv filmskim režiserjem. Big Sur, ekranizacija enega zadnjih Keroucovih romanov, skuša biti ...
Liffe: Daphne Klasična drama o odraščanju naj bi tematizirala najstniška in morda zgodnja dvajseta leta.
Liffe: Jaz, Daniel Blake Ken Loach ni avtor, ki bi skušal koga v kino zvabiti z obeti eskapistične zabave, in film, s katerim je letos v Cannesu osvojil zlato palmo, ni nobena izjema.
Liffe: Klub Kam grejo duhovniki, kadar grešijo? Njihov pekel, kot ga vidi čilski režiser Pablo Larraín, je obmorski dom za neugledne upokojence.
Liffe: Lov na divjaka Lov na divjaka je zgodba o preživetju v divjini, križana s klasično pripovedjo o odraščanju in prijateljstvu.
Liffe: Med morjem in zemljo Na Sundanceu nagrajeni kolumbijski celovečerec na specifično latinskoameriški način tematizira brezmejnost - in, paradoksalno, omejenost - materinske ljubezni.
Liffe: Nikoli zares tukaj Joaquin Phoenix s svojo izbiro vlog praviloma teži k temnejšemu koncu spektra človeške psihologije.
Liffe: Osebna stilistka Občinstvo filmskega festivala v Cannesu je pregovorno kruto: če film ljudem ni povšeči, ga neusmiljeno izžvižgajo.
Liffe: Paterson Čeprav bo melanholična drama Paterson verjetno deležna več (komercialne) pozornosti zaradi igralca v glavni vlogi - Kylo Ren v malce drugačni uniformi!
Gledamo
link
Filmska recenzija: Kursk, prekletstvo globine
4
9. december 2018 ob 17:50 Ko je konec osemdesetih let prejšnjega stoletja padel berlinski zid, tista stvarna manifestacija geopolitičnega koncepta železne zavese, v kateri se je udejanjala vsa brutalnost in absurdnost ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo