Alenka Bratušek je v intervjuju za Radio Koper in Primorske novice povedala, da so pospešili postopke za ureditev problematike. Foto: BoBo
Alenka Bratušek je v intervjuju za Radio Koper in Primorske novice povedala, da so pospešili postopke za ureditev problematike. Foto: BoBo

rotesti ljudi ne bodo pomagali, dodaja, a jih hkrati prosi za razumevanje.

Na ministrstvu za infrastrukturo so priznali, da jih je povečan promet na relaciji Postojna–Jelšane presenetil. A kot zagotavlja ministrica Alenka Bratušek, so postopke pospešili. "Stvari se dogajajo hitreje, v prostor so začeli umeščati to pomembno cesto. Dokler pa ne bo zgrajena, se dogajajo obnove, rekonstrukcije in razširitve na tej obstoječi cesti. In to je v tem trenutku vse, kar lahko povem oz. obljubim."

Govori se o hitri cesti, pravi Bratuškova: "Količina prometa nas je prisilila v to, da se stvari uredijo, in tudi na hrvaški strani delajo vse, da se povezava do morja uredi in bo takšna, kot mora biti."

Prepoved vožnje tovornjakov ne pride v poštev
V zadnjem mesecu so krajani na več protestnih shodih – tudi med Kozino in Starodom – opozorili na nevzdržno življenje zaradi tranzitnega tovornega prometa. "Razumem, da je življenje ob tej cesti res težko, da si želijo boljše življenje in pravico imajo do boljšega življenja, ampak sama stvari za nazaj spreminjati ne morem, le za naprej lahko zagotovim, da bomo delali čim hitreje, in da se zavedamo problema. Sami protesti pa stvari ne bodo rešili," je še dodala ministrica.

Ko bo na vrsti umeščanje novih cestnih povezav v prostor, Bratuškova računa na sodelovanje lokalne skupnosti. Prepoved vožnje tovornjakov po obeh krakih do hrvaške meje pa po njenih besedah ni mogoča.