Gimnazija Brežice je pridobila tudi novo telovadnico. Foto: Goran Rovan
Gimnazija Brežice je pridobila tudi novo telovadnico. Foto: Goran Rovan
Čaka jih še energetska obnova prizidka, ki je bil zgrajen leta 1966. Foto: Goran Rovan
Slovesno odprli prenovljeno gimnazijo Brežice

Danes je bilo zelo slovesno v brežiški gimnaziji, kjer so ob navzočnosti predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja slovesno odprli prenovljene prostore tamkajšnje gimnazije. To letos obiskuje 530 posavskih dijakov, in to v 19 oddelkih. Pahor se je v govoru ob odprtju med drugim zavzel za vrnitev vzgoje na vse ravni šolstva, vendar brez političnega predznaka. V poznejšem pogovoru z dijaki brežiške gimnazije pa je poudaril, da je treba verjeti v uspeh in zaupati vase. Spregovoril je tudi o pomenu znanja, ki je zelo pomembno za posameznika in družbo. Ob tem je pohvalil brežiško gimnazijo, kjer so letos imeli kar osem zlatih maturantov. Po njegovem mnenju mora šola mladim ljudem dati znanje in v njih utrditi tudi človeške vrednote.

O novi pridobitvi je spregovoril tudi ravnatelj brežiške gimnazije Uroš Škof, župan občine Brežice Ivan Molan pa je v govoru poudaril pomen te pridobitve za občino oziroma celotno Posavje. Slovesnost ob odprtju so seveda pripravili dijaki, na njej pa so prepletli literarna besedila, glasbo, petje in ples.

Največja pridobitev te naložbe, ki jo je v celoti financiralo ministrstvo za šolstvo in šport, je zagotovo nova telovadnica. Ob njej so zgradili še razdelilnico hrane, nekoliko večjo predavalnico, dve normalni učilnici, povsem so obnovili nekdanji samostanski del gimnazije, kjer so učilnice uredili tudi na podstrešju. Obnovili so tudi knjižnico, nekdanji prezbiterij, ki bo namenjen za razstave, dijaki pa so prvič dobili tudi svoje garderobne omarice. Celovita obnova je bila končana spomladi, zdaj pa so sami uredili še okolico šole. S to naložbo pa še niso končali vseh potrebnih del v brežiški gimnaziji. V prihodnjih letih jih čaka še energetska sanacija prizidka šole, ki je bil zgrajen leta 1966.

Za MMC Goran Rovan

Slovesno odprli prenovljeno gimnazijo Brežice