Na stojnicah si lahko privoščite tudi čokoladni kebab. Foto: MMC RTV SLO
Na stojnicah si lahko privoščite tudi čokoladni kebab. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljanski Pogačarjev trg je v znamenju čokoladnih dobrot. Foto: MMC RTV SLO

Na Čokoljani na svoj račun pridejo ljubitelji sladke razvade. Na stojnicah lahko poskusite pralineje, vročo čokolado, čokoladna piva in vina, presne tortice, kolačke (ang. cupcake), palačinke, minjone, čokoladne lizike in kroglice ter sadje, oblito s čokolado. Privoščite si lahko tudi čokoladno kozmetiko, proizvode srednjih gastronomskih šol in druge sladke in dišeče proizvode.

Na eni izmed stojnic si lahko pri delu ogledate tudi Blaža Habjana, nekdanjega olimpijskega in svetovnega prvaka kulinarične artistike, ki izdeluje prave skulpture iz čokolade.

Obiskovalci lahko za simbolično ceno, ki gre v dobrodelne namene, sodelujejo tudi na čokoladnih delavnicah in animacijah, namenjenih tako starejšim kot najmlajšim. Medtem ko so otroci iz čokoladne mase na eni izmed delavnic izdelovali klešče in vijake, so si odrasli raje privoščili čokoladne napitke.

Čokoladni izdelki gredo kot za med, tako da, sladkosnedi, pohitite na Pogačarjev trg, če bi si radi privoščili košček pregrešno dobre čokolade.

"Čokoladna" modna revija
Čokoladni praznik se bo zvečer nadaljeval v enem izmed ljubljanskih klubov, kjer bodo prireditelji dogodka v sodelovanju s Fakulteto za dizajn uprizorili modno revijo, navdahnjeno s čokolado. Na ogled bodo tudi čokoladne slike čokoladnega mojstra Gorazda Potočnika.