Ob izplačilu dobitka je občina Ravne na Koroškem dobila na svoj račun dobrih 690.000 evrov dajatev. Župan Raven na Koroškem Tomaž Rožen je prek družbenih omrežij vprašal občane po predlogih, za kaj naj občina nameni priliv. Med predlogi jih je bilo veliko za to, da občina z denarjem obnovi propadajoči Rimski vrelec v Kotljah. Vendar se je pokazalo, da je znesek za to premajhen.

Ravne na Koroškem bodo po županovih besedah znesek tako razdelile med več naložb, večji del pa bo šel za ureditev krožišča na Javorniku, s čimer bodo uredili promet ob jugovzhodnem vstopu v mesto. Letos bodo naročili projektiranje krožišča.

Sicer pa občina z začetkom novega štiriletnega mandata lani vnovič izvoljenega župana in z novim mestnim svetom začenja nov naložbeni ciklus, ki bo med drugim prinesel nov vrtec, obnovo športne dvorane pri Osnovni šoli Prežihovega Voranca in začetek gradnje doma starejših na Ravnah, ki ga bo občina sofinancirala.

Številni občani so želeli, da občina z denarjem obnovi propadajoči Rimski vrelec v Kotljah. Vendar se je pokazalo, da je znesek za to premajhen. Foto: RTV Slovenija
Številni občani so želeli, da občina z denarjem obnovi propadajoči Rimski vrelec v Kotljah. Vendar se je pokazalo, da je znesek za to premajhen. Foto: RTV Slovenija

Župan Rožen je napovedal precej vlaganj tudi v cestno omrežje, začetek gradnje kolesarske in pešpoti med Ravnami in Dravogradom ter nadaljnji razvoj poslovne cone Ravne.
Med večje naložbe sodi tudi izgradnja nove večnamenske dvorane v Kotljah, vredne okoli 1,5 milijona evrov. Gradnja dvorane bi se po prvotnih načrtih morala končati že lani spomladi, a se je zaradi več razlogov zavlekla. Župan zdaj računa, da se bo gradnja končala v tem mesecu, odprtje pa bo predvidoma februarja.