Naložba bo prinesla tudi ureditev pločnikov, javne razsvetljave in avtobusnega postajališča. Dogovora o sodelovanju glede sofinanciranja projekta lokalne javne infrastrukture sta podpisala minister za obrambo Karl Erjavec in župan Občine Pivka Robert Smrdelj.

"Zelo zadovoljen sem, da smo danes podpisali ta dogovor, zlasti zato, ker je v interesu vojske, da imamo urejene odnose, ko gre za sodelovanje z lokalnimi skupnostmi, ki obsegajo tudi območje osrednjega vadišča Slovenske vojske," je ob tem dejal minister.

Občina Pivka bo k prenovi ceste prispevala še okrog 200.000 evrov. "Zadnja leta smo imeli nekaj težav v dogovarjanju glede infrastrukture z ministrstvom in vojsko," je povedal župan. Opozoril je, da je teren, na katerem je poligon, težaven in da se je treba za čas, dokler vadišče deluje na tej lokaciji, dogovoriti, kako se bo uporabljalo.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na ministrstvu vedo, da vadišče lokalni skupnosti povzroča določene motnje, zato skušajo na takšen način ublažiti te težave. Konec tedna pričakuje podpis podobnega dogovora z občino Ilirska Bistrica, kjer bo ministrstvo sofinanciralo obnovo vodovoda Knežak‒Bač. Z Občino Postojna pa se še dogovarjajo.

Erjavec omenil interpelacijo

"Bilo je kar nekaj kratkih stikov na relaciji SV-ja, ministrstva za obrambo in lokalne skupnosti. Velikokrat se je dogajalo, da je Slovenska vojska določene dejavnosti izvajala mimo vodstva ministrstva za obrambo. Takšno izkušnjo sem tudi sam doživel, zaradi tega je tudi vložena interpelacija," je poudaril Erjavec. Dodal je, da je nesprejemljivo, da vojska ne upošteva usmeritev, ki ji jih daje vodstvo ministrstva.

Vojska želi urejene odnose z lokalno skupnostjo