Povolilni prepir v Velikih Laščah

Svetnik občine Velike Lašče Rudi Rupar je nekdanjemu županu Tadeju Malovrhu po tem, ko je bilo po drugem krogu lokalnih volitev jasno, da ta ne bo vodil občine še en mandat, poslal sporočilo z neprimerno vsebino, v katerem ga je označil za "pritepenca". Malovrh namreč po rodu ni iz Velikih Lašč.

"Več ali manj vse občine imajo tudi velik delež tistih, ki niso avtohtoni, ali pa tistih, ki niso tri rodove že rojeni v sami občini. Torej, tako nestrpno govorjenje je v teh časih absolutno neprimerno," je za Televizijo Slovenija dejal Malovrh.

SMS-sporočilo, ki ga je Rupar po drugem krogu volitev poslal dotedanjemu županu Malovrhu. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)
SMS-sporočilo, ki ga je Rupar po drugem krogu volitev poslal dotedanjemu županu Malovrhu. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)

Rudi Rupar pred kamero ni želel. Po telefonu je povedal, da je bilo to zasebno sporočilo, ki ga je poslal v navalu čustev. Napisal pa ga je, ker naj bi ga nekdanji župan na sejah občinskega sveta več let žalil in poniževal.

S posnetkov sej (izsek si lahko ogledate v videoprispevku zgoraj) je več kot očitno, da je bila to komunikacija, ki bi se je morali sramovati vsi in je trajala skoraj ves prejšnji mandat. "Če si na taki funkciji, se je treba ugrizniti v jezik. Ampak to mislim iz obeh strani – s strani gospoda Malovrha in gospoda Ruparja. Smo le predstavniki ljudstva naše občine," je dogajanje komentiral novoizvoljeni župan Velikih Lašč Matjaž Hočevar.

Prepričan je, da bo zmogel pomiriti razgrete glave in da groba, žaljiva ter neprimerna komunikacija ne bo imela mesta na sejah občinskega sveta in odborov. Hočevar še zagotavlja, da Ruparja ne bo imenoval za podžupana.