Jernej Ajdovec (desno s klobukom) kot nekdanji gasilec dobro razume, kaj je potrebno za takšno delo. Foto: Duška Lah
Jernej Ajdovec (desno s klobukom) kot nekdanji gasilec dobro razume, kaj je potrebno za takšno delo. Foto: Duška Lah

V teh dneh je v PGD-ju Šmartno ob Paki obilo veselja, saj so v svoj strojni park pridobili donacijo, darilo je ocenjeno na okoli tri tisoč evrov. Nova motorna žaga in gozdarski vitel bosta pomagala pri čiščenju gozdov po žledolomu, prav pa bosta prišla tudi pri drugih intervencijah prostovoljnih gasilcev.

Gasilce je razveselil Jernej Ajdovec iz Šenčurja, ki je iz lastnega žepa in po pozivih za odpravljanje posledic žledoloma podaril omenjeno opremo. Ajdovec je opremo pripeljal prav do vrat gasilskega društva, ki je sicer lani praznovalo 110 let obstoja, ima pa okoli 130 članov.
Povedal je, da kot član kranjske brigade po 25 letih opravljanja poklicnega gasilca in kot kmet ve, da sta vitel in žaga prepotrebni orodji. Ker so se tudi gasilci iz Šmartnega ob Paki ukvarjali s posledicami žledoloma, se mu je taka ideja porodila, s pomočjo dopisništev TV Slovenija pa se je odločil prav za šmarške gasilce.

Poveljnik gasilcev Niko Kranjc je donacijo označil za ''dar z neba '', saj o nakupu žage in vitla niso upali razmišljati, ker denarja za to ni, poudaril pa je, da so donatorju neizmerno hvaležni za ta dar. Janko Kopušar, župan Šmartnega ob Paki je še poudaril, da bodo tako žago kot vitel s pridom uporabljali tudi v občinskem štabu za civilno zaščito.