Jašar tudi danes s svojo prisotnostjo v prostorih MO Maribor zahteva odstop mariborskega mestnega sveta. Foto: Tomaž Pečar
Jašar tudi danes s svojo prisotnostjo v prostorih MO Maribor zahteva odstop mariborskega mestnega sveta. Foto: Tomaž Pečar

Jašar, član skupine 29. oktober, pravi, da poskuša še na en "legalen in legitimen" način doseči uresničitev zahtev mariborskih protestnikov, ki po odstopu župana Franca Kanglerja zahtevajo še odstop celotnega mestnega sveta. Do zdaj je sicer odstopilo 10 mestnih svetnikov.

Mikl ne bo klical policije
Tako Jašar načrtuje, da se bo vsak dan zjutraj odpravil v občinsko zgradbo in tam vztrajal do konca delovnega dne. V ponedeljek so ga policisti zaradi po njihovih besedah motenja javnega reda in miru najprej oglobili, nato pa za nekaj ur pridržali.

Pravi, da se bo verjetno tudi danes zgodba ponovila, če bo kdo poklical policijo. Podžupan, ki trenutno opravlja naloge župana, Milan Mikl je Jašarja povabil na kavo, a je ta povabilo zavrnil. Je pa Mikl zagotovil, da policistov ne bo klical, saj aktivist ne moti dela na občini.

"To počnem za tiste, ki so brez vsega"
Ponedeljkovo ravnanje policistov je razburilo okoli 50 podpornikov protestnih akcij, ki so se zbrali pred občino in napovedali, da se bodo Jašarju pri njegovem protestu pridružili. Zjutraj jih je na občino prišlo pet, Jašar pa jih več pričakuje v naslednjih urah.

Globe 370 evrov, ki so mu jo naložili policisti, Jašar ne more plačati. "Finančno ne zmorem že nekaj časa, zato pa tudi počnem to, da se zame in za podobne kaj spremeni. Za tiste, ki so že nekaj časa brez vsega," je še povedal za MMC.