Otroci bi se lahko preselili spomladi prihodnje leto. Foto: MMC RTV SLO
Otroci bi se lahko preselili spomladi prihodnje leto. Foto: MMC RTV SLO

Trioddelčni vrtec bo omogočil, da varstva in vzgoje otrok ne bodo več izvajali v blokih. Del otrok, ki obiskuje vrtec Otona Župančiča v Slovenski Bistrici, je imel namreč do zdaj svoje igralnice v blokih, ki so jih predvideli kot začasno rešitev, ki pa se je močno zavlekla. A kmalu bodo tudi ti otroci dobili popolnoma nove prostore.

Ravnateljica vrtca Stanislava Stegne pravi, da bo ta v Ozki ulici velika pridobitev. "Otroci, ki zdaj bivajo v blokih, se bodo v naslednjem letu preselili in skupaj z otroki, starši, strokovnimi sodelavkami se tega zelo veselim," dodaja.

Nov vrtec bo obsegal skoraj 800 kvadratov, v njem bo prostora za tri oddelke, objekt pa bo imel tudi večnamensko dvorano. Vse skupaj za približno 1,1 milijona evrov. Ves denar bo občina Slovenska Bistrica zagotovila sama. Župan Ivan Žagar sicer poudarja, da bi za sofinanciranje kandidirali tudi pri kakšnem dodatnem viru, a to ni bilo mogoče.

Rok za dokončanje del je 301 dan od današnjega podpisa pogodbe, kar pomeni, da bi se otroci lahko preselili spomladi prihodnje leto.