Valter Krmac je kandidat stranke Oljka. Foto: Radio Koper/ekoper
Valter Krmac je kandidat stranke Oljka. Foto: Radio Koper/ekoper

Krmac je po poklicu letalski inženir, že vrsto let pa vodi podjetje Kmk box. Kot župan napoveduje vpeljavo drugačnega političnega modela, pri čemer namerava v koalicijo povabiti vse stranke, izvoljene v mestni svet, podžupane pa bo predlagal po področjih dela. V vsako krajevno skupnost namerava kandidat vpeljati župansko pisarno, seje občinskega sveta pa bi potekale po krajevnih skupnostih. Te bodo dobile tudi večja pooblastila, predvsem pri pripravi občinskega proračuna, s čimer želi zagotoviti enakomernejši razvoj mestne občine, vodstvo občine pa približati ljudem.
Na prvem mestu na njegovem programu so dejavnosti za čim hitrejše sprejetje občinskega prostorskega načrta. Zavzema se tudi za omejitev števila županskih mandatov.
Kandidaturo za župana so v Mestni občini Koper že napovedali aktualni župan Boris Popovič (Koper je naš, Slovenija za vedno), Danijel Sertič (NSi), predsednik lokalnega odbora SD Marijan Križman, samostojna občinska svetnica Olga Franca, ki namerava kandidirati s podporo gibanja Skupaj, Alan Medveš (Levica) in Silvano Radin (SDS). Medtem sta svojo kandidaturo že vložila predsednik sveta krajevne skupnosti Za gradom Zlatko Gombar, ki kandidira z listo Dobre države, in samostojni občinski svetnik Aleš Bržan, ki ga kandidira stranka Lista Aleša Bržana.