Bernardka Krnc ni uspela, Marjan Hribar ostaja župan. Foto: BoBo
Bernardka Krnc ni uspela, Marjan Hribar ostaja župan. Foto: BoBo

Zavrnitev pritožbe na upravnem sodišču je njen pravni zastopnik Damijan Gregorc potrdil za Slovensko tiskovno agencijo. Sodbo je prejel v ponedeljek, a mu je zaradi zasedenosti po lastnih besedah ni uspelo preučiti.

O razsodbi je govoril tudi z Bernardko Krnc, s katero pa se še nista dogovorila, kako in ali bosta pritožbe sploh nadaljevala, je še dodal.

Upravno sodišče je sicer pritožbo Krnčeve zavrnilo kot neutemeljeno, tej pa, če se bo odločila za nadaljevanje, preostane še možnost pritožbe na ustavnem sodišču.

Lanske županske volitve v Šmarjeških Toplicah so po drugem krogu kazale na neodločen izid med Marjanom Hribarjem in Krnčevo, kar bi zahtevalo žreb župana. Ker sta kandidata na delo volilnih odborov nato vložila ugovore, se je volilna komisija zaradi ugotovljenih nepravilnosti odločila za ponovitev volitev na volišču Bela Cerkev, v ponovnem postopku po Hribarjevi pritožbi in razsodbi upravnega sodišča pa odločila, da ponovitve županskih volitev v Beli Cerkvi ne bo.

Po presoji volilne komisije je tako Hribar v drugem krogu volitev zmagal s 1.017 glasovi, Krnčeva pa je zbrala 1.015 glasov. Omenjeni izid so šmarješki svetniki zadnji v državi po jesenskih lokalnih in županskih volitvah potrdili 30. januarja.

Krnčeva je občino Šmarješke Toplice vodila v zadnjih treh mandatih.