Karte bodo začeli prodajati s 1. oktobrom. Foto: Kope
Karte bodo začeli prodajati s 1. oktobrom. Foto: Kope

Robeta je ponudila 54.000 evrov za enoletni najem, se zavezala k izvedbi vseh vzdrževalnih del, delno bo plačala tudi stroške zavarovanja opreme za strojelom, boljše pogoje je ponudila glede plačevanja najemnine, je povedala stečajna upraviteljica družbe GTC Kope, Simona Goriup, ki pritožb na izbor ne pričakuje.

"Razgovori so bili korektni, ponudbe so bile odprte pred vsemi tremi ponudniki. Ko sem jih pozvala k poviševanju in izboljševanju pogojev, sta preostala dva ponudnika od te možnosti odstopila," je pojasnila. Zdaj mora z najemno pogodbo soglašati še slovenjgraško sodišče.

Družbi Robeta in Vabo, ki je žičnice najemala do zdaj, sta v skupnem sporočilu za javnost zapisali, da družbi že zdaj sodelujeta na področju vzdrževanja naprav in objektov in da vidita tudi sodelovanje v prihodnje. Pri tem sta podjetji napovedali, da bo Vabo tržil smučišče Kope in nastanitve kot celoto, navajata v sporočilu za javnost.

Lani blizu rentabilnega poslovanja
Podjetje Robeta se ukvarja s proizvodnjo prestižnih Van avtodomov, ki jih prodaja predvsem na tujem trgu, največ v Nemčiji. Med drugim ima podpisano pogodbo z nemškim partnerjem za predelavo 80 vozil za prihodnje leto.

V družbah Robeta in Vabo navajajo še, da je bilo na promociji smučišča na Kopah v lanski sezoni narejenega veliko in da je treba ponudbo nadgraditi z dodatnimi vsebinami za otroke in družine. Družbi zagotavljata, da bodo smučišča in naprave pravočasno pripravljeni za novo smučarsko sezono. Začetek predprodaje sezonskih smučarskih vozovnic napovedujeta za 1. oktober.

Lansko zimsko sezono, ki smučanju na Kopah ni bila najbolj naklonjena, so na Kopah našteli okoli 58.000 smučarjev, kar je blizu cilja rentabilnega poslovanja, ki ga zagotavlja od 60.000 do 65.000 smučarjev.