Danes 69-letna mati štirih otrok Penny Steven in tri leta starejši Chris Quealy sta se po naključju spoznala leta 2015, med hojo po Jakobovi poti v Španiji. Med njima je takoj preskočila iskrica, a ker živita vsak na svojem koncu sveta (on v Avstraliji, ona v Angliji), sta zvezo vzdrževala na daljavo.

Vsakih nekaj mesecev sta odpotovala bodisi v Avstralijo (ona) bodisi na Otok (on), vmes pa sta se "videvala" s pomočjo sodobne tehnologije. A marca 2020 je v njun odnos globoko posegel izbruh pandemije covida-19. Potovanje na celino "tam spodaj" ali v Evropo ni bilo več mogoče. Quealy in Steven sta tako svojo ljubezen ohranjala izključno prek orodij za komuniciranje na daljavo in telefona – pogovarjala sta se najmanj dvakrat na dan, sta razkrila za britanske medije.

Po le nekaj mesecih je bilo Quealyju takšne zveze počasi dovolj. Svojo izbranko je zasnubil in po njeni privolitvi sta začela načrtovati poroko. Verjela sta, da bo pandemija hitro minila, a se je izkazalo, da bo preteklo še veliko vode, preden se bosta sploh lahko videla v živo. Avgusta so nato avstralske oblasti vendarle izdale dovoljenje, da lahko zapusti državo, in oktobra je priletel v objem svoji zaročenki. Pred dnevi pa sta si novopečena zakonca končno lahko izrekla poročni zaobljubi, poroča BBC.

"Končno sva mož in žena," je Quealy ponosno dejal britanskim medijem, ki so ljubezensko sago spremljali več mesecev. "Potrebno je bilo veliko časa, premagati je bilo treba veliko izzivov, a nama je uspelo. Uspelo nama je, uspelo nama je!" je bil vzhičen 72-letnik.

Na poroki so bili sicer fizično prisotni le Pennyjini najbližji, Chrisovi otroci in vnuki pa so obred zaradi še vedno oteženih potovanj spremljali na daljavo. "Tako so lahko vsaj videli poroko," je le deloma zadovoljna Steven. Kljub vsem oviram, ki jih je njuna ljubezen morala premagati v zadnjih dveh letih, vključno s tem, da se nista v živo videla 20 mesecev, pa je prepričana, da je tudi v tem nekaj dobrega: "Vse skupaj je najino vez še okrepilo."