Sproščena, a hkrati odgovorna druženja v skladu z zaščitnimi ukrepi bodo v prestolnici potekala vse do jeseni vsak sončen petek med 10. in 22. uro, so sporočili organizatorji. Foto: BoBo
Sproščena, a hkrati odgovorna druženja v skladu z zaščitnimi ukrepi bodo v prestolnici potekala vse do jeseni vsak sončen petek med 10. in 22. uro, so sporočili organizatorji. Foto: BoBo
Sorodna novica Na Odprti kuhni boste lahko jedli in pili, a za zdaj le za mizami

Odprta kuhna se v Ljubljano vrača po prevetritvi odloka o uživanju hrane v bližini prevzemnega mesta. "Načrte nam je na začetku pomladi prekrižalo poslabšanje epidemiološke situacije, nazadnje pa je odprtje zadržal odlok, ki bi obiskovalcem onemogočal obedovanje v bližini točke prevzema hrane in pijače," je pojasnil soustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.

Soustanoviteljica Alma Kochavy je za TV Slovenija povedala, kako zagotavljajo varnost na kulinarični tržnici: "Glavni ukrep, prepoved konzumiranja prevzete hrane, je odpravljen, kar je za Odprto kuhno ključno. Varnost je zagotovljena tako kot na vseh javnih površinah, se pravi ljudje morajo upoštevati medsebojno razdaljo, če je ne morejo zagotavljati, nosijo maske, skrbimo za osebno higieno ... Imamo veliko ekipo, ki se trudi, da je vse, kot mora biti."

Kot je poročala Alenka Bevčič za TV Slovenija, je bilo dogajanje živahno v času kosila, ko je bilo obiskovalcev precej.

V prestolnico se vendarle vrača Odprta kuhna

Ti lahko izbirajo med jedmi več kot 40 gostinskih ponudnikov. Kot otvoritveni gost se obiskovalcem predstavlja mladi slovenski kuharski mojster Jakob Pintar, vzhajajoča zvezda slovenske kulinarike in nosilec naslova Mladi talent 2020 po izboru priznanega kulinaričnega vodnika Gault & Millau. Njegova ljubljanska restavracija TaBar je uvrščena na seznam najbolj svežih in inovativnih svetovnih restavracij 50BestDiscovery.

Na začetku sezone se na Pogačarjevem trgu predstavljajo tudi novi ponudniki Bistro Grad Štanjel, Gostilna in vino Bužinel, le Potica, Meat Business, Pišek Bar, Stories by Lea, Taco Polako, The Amaze in Toro.

Organizatorji zagotavljajo, da se bo pozneje ponudnikom pridružila še kakšna nova obedovalnica, kakšen povratnik, pa tudi kakšen prestižen gost, manjkala pa ne bo niti klasična ponudba.

Odprta kuhna se je vrnila, obisk nad pričakovanji