Para imata vsak svoje obveznosti, zato se le redkih javnih dogodkov udeležita skupaj. Foto: Reuters
Para imata vsak svoje obveznosti, zato se le redkih javnih dogodkov udeležita skupaj. Foto: Reuters

Starejši izmed bratov, William, bo z ženo Catherine, vojvodinjo Cambriško, in z njunimi tremi otroki ostal v Kensingtonski palači v središču Londona. Mlajši Harry in njegova žena Meghan, vojvodinja Susseška, pa se bosta v kratkem preselila v bližino gradu Windsor na obrobju Londona, Harry pa bo imel svojo pisarno v Buckinghamski palači, kjer živi tudi njegova babica, kraljica Elizabeta II.

Novico o tem, da William in Harry ločujeta svoje osebje in posle, je v četrtek tvitnila kraljeva družina. Odločitev, da brata in njuni ženi ne bodo več tako povezani, podpira tudi princ Charles, prikimala ji je tudi kraljica, brez katere se na britanskem dvoru tako ali tako nič ne zgodi, pišejo britanski mediji.

"Dolgo pričakovana selitev pisarn in selitev v Frogmore Cottage na obrobju Londona bo Harryju in Meghan omogočila, da bosta imela na voljo dovolj osebja za svoje delo," so sporočili z dvora. William in Catherine bosta še naprej imela tako zasebne kot službene prostore v velikanski Kensingtonski palači.

Harry in Meghan, ki bosta aprila dobila prvorojenca, sta izbrala tudi svojega novega sodelavca za stike z mediji. Novo ekipo oblikujeta tudi William in Catherine ‒ v njej bo tudi Sara Latham, ki je med predsedniško bitko leta 2016 svetovala demokratski kandidatki Hillary Clinton.

"Prihod Meghan v kraljevo družino je precej spremenil dinamiko odnosov med Williamom in Harryjem. William bo nekega dne postal kralj, Harry in Meghan pa bosta našla svoja področja zanimanja, zato je bilo neizogibno, da se njune poti nekoliko razdružijo. Meghan je zelo jasna pri tem, kaj jo zanima, kar pa morda ni popolnoma usklajeno z Williamom in Catherine," je dejala poznavalka kraljeve družine Sally Bedell Smith.