Brezplačni prevozi za starejše tudi v Črnomlju
V občini Črnomelj je na voljo storitev brezplačnih prevozov za starejše Senior. Storitev bo koordiniral dom starejših občanov, prevoze bodo z osebnim avtomobilom, ki je last občine, opravljali prostovoljni vozniki iz Društva upokojencev Črnomelj.
Prevozi po Beli krajini, izjemoma tudi do Novega mesta
Objavljeno: 8. februar 2020 ob 07:24
Črnomelj - MMC RTV SLO

Prevoze za starostnike bodo praviloma izvajali le v Beli krajini, izjemoma bodo možni tudi prevozi do Novega mesta. (fotografija je simbolična) Foto: MMC RTV SLO/Miha Merljak

Stroške morebitnih parkirnin ali cestnin bodo morali poravnati uporabniki.

Po podatkih črnomaljske občine so do brezplačnega prevoza upravičeni občani s stalnim bivališčem v Občini Črnomelj, starejši od 65 let, ki so samostojni pri opravljanju življenjskih potreb in si sami ne morejo zagotoviti prevoza.

Prevoze za starostnike bodo praviloma izvajali le v Beli krajini, izjemoma bodo možni tudi prevozi do Novega mesta.

Uporabniki bodo omenjeni prevoz lahko uporabili predvsem za obiske zdravnika, lekarne oz. za reševanje zadev pri uradnih organih. V primeru, da bo vozilo prosto, se bodo lahko odpravili tudi po opravkih v trgovini, na obisk pokopališča in podobno.

Prevozi so na voljo le med delovnimi dnevi, praviloma med 7. in 16. uro, naročilo za prevoz pa je potrebno koordinatorju sporočiti najmanj tri delovne dni pred potrebnim prevozom, in sicer med 14. in 20. uro na telefonsko številko 051 242 585.

Kot projektni partner pri projektu sodeluje Lions klub Podzemelj Bela krajina, so še sporočili s črnomaljske občine.

K. T.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj